Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи зможе Україна виграти війну: що думають українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зможе Україна виграти війну: що думають українці

Майже половина українців вважають, що ні Україна, ні РФ не зможе перемогти

11 червня 2024, 23:45 comments1110
Поділіться публікацією:

Майже половина українців вважає, що виграти у війні не зможе ні Україна, ні Росія. Такими є результати опитування, які провела соціологічна дослідницька компанія "Рейтинг" на замовлення "Фонду Карнегі за міжнародний мир".

Чи зможе Україна виграти війну: що думають українці

Українці скептично ставляться до перспективи переговорів з Москвою. Фото з відкритих джерел

Участь в опитуванні взяли 2000 людей, які проживають на не окупованих територіях України. Опитування було проведене в березні після того, як ЗСУ вийшли з Авдіївки. 

Близько 44% респондентів вважають, що ні Україна, ні Росія не виграють у війні. 41% опитаних відповіли, що виграє Україна, а 5% –  що виграє РФ.

73% респондентів вважають, що Україна зрештою звільнить усі свої території. 59% респондентів вірять, що війна триватиме менше року або не довше одного-двох років.

Близько половини респондентів вважають, що, що Україна повинна воювати, поки не звільнить всі свої території, включно з Кримом. Натомість 12% опитаних сказали, що Україна повинна воювати, поки не відкине російські війська до лінії розмежування, яка існувала станом 24 лютого 2022 року. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай може виступити з ініціативою проведення власного Глобального саміту миру, на якому питання війни в Україні буде не ключовим, а лише у переліку разом з іншими питаннями про глобальну безпеку у світі, заявив політолог Віталій Кулик. На думку політолога, свій саміт Китай, ймовірно, відкладе до завершення виборів у США, щоби вести переговори про світову безпеку з новим американським президентом.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що НАТО розробляє сухопутні коридори, які дозволять військам США швидко досягати лінії фронту у випадку нападу РФ на якусь з країн-членів Альянсу. Як пише газета New York Post, цьому кроку передували попередження лідерів країн-членів НАТО, які закликали західні уряди підготуватися до повномасштабної війни з Росією у найближчі 20 років. Нові маршрути розширять існуючі домовленості, які діють з минулого року, коли Альянс погодився мати 300 тисяч військових у стані високої готовності під час саміту у Вільнюсі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини