Головна Новини Суспільство Війна з Росією В США пояснили, скільки ще Росія буде обстрілювати Харків
commentss НОВИНИ Всі новини

В США пояснили, скільки ще Росія буде обстрілювати Харків

Росіяни будуть атакувати Харків, поки Україна не отримає дозвіл завдавати ударів західною зброєю по території Росії.

26 травня 2024, 11:40 comments1673
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росіяни у травні завдали кілька ракетних ударів по Харкову, зокрема влучили у такі цивільні об’єкти як друкарня та гіпермаркет. Аналітики з американського Інституту вивчення війни (ISW) стверджують, що російські удари по Харкову можуть припинитись тоді, коли Захід дозволить Україні бити по території РФ.

В США пояснили, скільки ще Росія буде обстрілювати Харків

Росія атакує Харків. Фото з відкритих джерел

У звіті ISW вказано, що Росія застосовує ракети та високоточні бомби для ударів по Харкову, щоб такими діями налякати українців і змусити їх залишити місто.

"Протягом останніх тижнів російські війська завдавали потужних ударів по місту Харкову ракетними ударами та плануючими бомбами – часто бомбами ФАБ та КАБ, модифікованими плануючими модулями, часто обладнаними системами наведення – частково для того, щоб змусити мешканців тікати", — пише Інститут вивчення війни.

Росіяни завдають ці удари з території РФ, адже не побоюються, що їх буде атакувати Україна через заборону здійснювати атаки західною зброєю по Росії. Як наслідок російська армія й надалі продовжить атакувати цивільні об’єкти у Харкові, поки Україна не отримає дозвіл Заходу.

"Російські війська, швидше за все, продовжуватимуть ці удари в рамках наступальної операції на півночі Харківської області, доки заборони Заходу не дозволять українським силам адекватно кинути виклик російським військовим укриттям на російській території", — зазначили у звіті ISW.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Володимир Зеленський на уламках після ударів російських ракет у Харкові звернувся до лідерів світу, зокрема до президента США Джо Байдена та очільника Китаю Сі Цзіньпіна.

Також "Коментарі" писали про українських військових, які відреагували на російські удари по Харкову.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

26 травня 2024, 11:01

У нацпам'ятних терпіл було 10 років щоб припинити розкрадати свою країну і створювати. Навіть Ємен має свої ракети. А надання одними зброї для обстрілу інших - це пряма агресія. Це буде нечуваний прецедент агресії. Тому досить вже пропаганді злого корумпованого Клоуна шукати винних на стороні і налаштовувати населення країни, яка стікає кров'ю за його вини, на інших. Досить намагатись втягнути весь світ у юдейсько-путінське протистояння. Юдеї - це ходяча Біда коли страждає не вона, а всі навколо.

Володимир

26 травня 2024, 10:59

Важко повірити, що США і все НАТО досі бояться московитів !((( Між тим їх треба просто згищувати ! Іншого вони ніколи не розуміли і не розуміють зараз. Цю недоімперію потрібно всім разом знищити !


Новини