Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський звернувся до Байдена та Сі Цзіньпіна: про що закликав президент України
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський звернувся до Байдена та Сі Цзіньпіна: про що закликав президент України

Володимир Зеленський закликав Джо Байдена та Сі Цзіньпіна проявити лідерство та приїхати на Саміт миру щодо війни в Україні.

26 травня 2024, 10:42
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський на уламках після російського удару по Харкову звернувся до світових лідерів, зокрема до президента США Джо Байдена та лідера Китаю Сі Цзіньпіна. Зеленський закликав їх приєднатись до Саміту миру та зупинити війну в Україні.

Зеленський звернувся до Байдена та Сі Цзіньпіна: про що закликав президент України

Зеленський закликав Байдена та Сі Цзіньпіна приїхати на Саміт миру. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський відреагував на постійні удари Росії по цивільних об'єктах України, зокрема по одній з найбільших друкарень Європи у Харкові.

"Для них це задоволення – спалювати. Ми всі знаємо, із ким маємо справу. Росією керують люди, які хочуть зробити нормою спалювати життя, руйнувати міста й села, розділяти народи та стирати національні кордони війною", — сказав Зеленський.

Президент наголосив, що жодна країна самостійно не можу зупинити війну в Україні, тому потрібні спільні глобальні зусилля, де Росія не зможе обманути лідерів, як це вона зробила з Україною впродовж 2014-2022 років, коли готувалась до повномасштабної війни.

"Я звертаюся до лідерів світу, які поки що осторонь глобальних зусиль із підготовки Саміту миру: до президента Байдена, лідера Сполучених Штатів, до президента Сі, лідера Китаю. Ми не хочемо, щоб, так само як ці книжки, згорів Статут ООН. Сподіваюся, не хочете й ви. Будь ласка, проявіть ваше лідерство в наближенні миру – дійсно миру, а не паузи між ударами", — закликав Зеленський.

Саміт миру пройде у Швейцарії 15 червня. Свою участь на ньому підтвердили понад 80 країн світу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські військові відреагували на удар Росії по Харкову.

Також "Коментарі" писали про заяву президента Зеленського про можливі домовленості Путіна з іншими країнами щодо війни в Україні, які дозволять російському диктатору уникати відповідальності за воєнні злочини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини