Головна Новини Суспільство Війна з Росією В системі "Шлях" зареєстрували 50 тисяч військовозобов'язанних, - Львівська ОВА
commentss НОВИНИ Всі новини

В системі "Шлях" зареєстрували 50 тисяч військовозобов'язанних, - Львівська ОВА

Вони мають право виїхати за кордон

1 березня 2023, 12:28 comments1059
Поділіться публікацією:

Минулого року в системі "Шлях", яка дає право на тимчасовий виїзд за кордон військовозобов'язаним чоловікам, по всій країні було зареєстровано 50 тисяч осіб. З них близько 22-х тисяч внесла Львівська ОВА. Про це в ефірі "Суспільне Львів" повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, повідомляють "Коментарі" з посиланням на УП.

В системі "Шлях" зареєстрували 50 тисяч військовозобов'язанних, - Львівська ОВА

Посадовці та журналісти про черговий скандал

"Сьогодні кожен знає, що чоловік призовного віку для виїзду в іншу країну по "гуманітарку" має бути поданий від благодійної чи громадської організації та внесений до інформаційної системи "ШЛЯХ". А кожен третій чи п'ятий знає або чув історію, що можна і не бути волонтером, а "виїзд" – просто купити, — написав в своїй колонці для УП Козицький. - Водночас хочу підкреслити, що якщо держслужбовець свідомо погоджувався на грошові винагороди в обмін на сприяння у виїзді за кордон чоловіків призовного віку, то йому точно не місце у владних коридорах. У стінах Львівської обласної військової адміністрації точно. Це моя принципова позиція".

"Ймовірно, саме Львівщина стала всеукраїнським хабом із вписування імен волонтерів і псевдоволонтерів до цієї бази", — припускають журналісти.

За їх данними, право виїзду за межі України Львівська ОВА скасувала для 234 людей.

- Це чоловіки, які не повернулись протягом дозволених 30 днів. І це лише ті люди, про яких офіційно стало відомо адміністрації. А про скількох ще невідомо? От, наприклад, за "дозволами", наданими Полтавською ВЦА не повернулось 15% осіб, — пишуть журналісти.

Вартість "вирішення" такого питання в Україні, за даними "Наших грошей", становить 4000 умовних одиниць.

В цей же час, Україна готується до контрнаступу. На думку експертів, він може відбутися протягом 30-60 днів. А США відправили до Європи літак "судного дня" — E-6B Mercury. Він має статус "повітряного командного пункту" Стратегічного командування ЗС США. Саме тому його ще називають літаком "судного дня". Він прибув до Ісландії, виконуючи операції в зоні відповідальності Європейського командування ЗС США. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини