Головна Новини Суспільство події США відправили до Європи літак "судного дня": що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

США відправили до Європи літак "судного дня": що відомо

Літак "судного дня" виконує операцію у зоні відповідальності Європейського командування ЗС США

1 березня 2023, 08:05 comments9902
Поділіться публікацією:

У Європі 28 лютого приземлив літак E-6B Mercury. Він має статус "повітряного командного пункту" Стратегічного командування ЗС США. Його ще називають літаком "судного дня". Як передає видання "Коментарі", про це йдеться у Twitter командування військ Сполучених Штатів у Європі.

США відправили до Європи літак "судного дня": що відомо

Літак "судного дня". Фото: з відкритих джерел

"Літак E-6B Mercury ВМС США прибув до Ісландії, виконуючи операції в зоні відповідальності Європейського командування ЗС США", — йдеться у повідомленні.

Вказується, що екіпаж борту зустрівся з послом Сполучених Штатів в Ісландії Керрін Патман та іншими членами дипломатичної та військової спільноти.

E-6B Mercury – це американський військовий стратегічний літак управління та зв'язку.

Цей борт призначений зв'язку зі стратегічними атомними ракетними крейсерами, які є носіями міжконтинентальних балістичних ракет. Йдеться про підводні човни класу Ohio, кожен з яких може нести до 24 ракет Trident II D5 з ядерними боєголовками.

Сам E-6B Mercury є модифікацією пасажирського лайнера Boeing 707-320. він здатний розвивати швидкість 981 км/год при крейсерській швидкості 842 км/год. Максимальна висота для цього – 12,8 км. Практична дальність становить – 11 760 км.                                        

Читайте на порталі "Коментарі" — США попередили Китай про наслідки передачі зброї Росії. Реакція Вашингтона буде блискавичною і дуже болісною для Пекіна.                                                                         

Також видання "Коментарі" повідомляло – в ISW розкрили деталі, як Росія намагається уповільнити постачання зброї Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини