Головна Новини Суспільство Війна з Росією Настала весна - коли ЗСУ підуть у контрнаступ: прогноз експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Настала весна - коли ЗСУ підуть у контрнаступ: прогноз експертів

У Головному управлінні розвідки Міноборони України заінтригували заявою - контрнаступ буде весною

1 березня 2023, 09:05 comments1117
Поділіться публікацією:

Останній місяць усі розмови про те, що Росія нарощує темпи і готує новий масований наступ, але про те, що ЗСУ можуть піти у контрнаступ перші особи держави, як і самі військові говорять не так прямо, натякаючи, що він станеться навесні. Коли саме українська армія може почати деокуповувати захоплену територію? Видання "Коментарі" спробувало зібрати думки експертів – коли це може статися.

Настала весна - коли ЗСУ підуть у контрнаступ: прогноз експертів

Танки. Фото з відкритих джерел

У ЗСУ має бути достатньо танків та бойових машин піхоти, щоб прорвати оборону супротивника

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що контрнаступ розпочнеться не так швидко, як хотілося б українцям. Свою думку він висловив у інтерв'ю ТСН.ua.

“Давайте згадаємо завдання президента Зеленського, коли у січні він ухвалив створити додаткову резервну армію. Я думаю, що саме ця резервна армія і чинитиме контрнаступ. Ми не будемо змішувати ті війська, які сьогодні ведуть оборонну операцію, тому що вони виснажені, потребують доукомплектування, а деякі частини потребують переформування у зв'язку із втратами", – розповів Жданов.

За його словами, військова техніка радянських зразків, яку передають західні партнери України, найімовірніше буде спрямована на підтримку військ, які обороняють рубежі України.

Олег Жданов зазначив, що західна техніка. Якої найбільше потребують ЗСУ вирушатиме до тих бригад, які якраз і виконуватимуть завдання зі звільнення українських територій. А з огляду на те, що союзники з великими затримками передають озброєння, то контрнаступ ЗСУ раніше за другу половину весни чекати не варто.

Контрнаступ українських військових може розпочатися протягом 30-60 найближчих діб

Іншої думки щодо термінів контрнаступу ЗСУ дотримується військовий експерт Українського інституту майбутнього, колишній співробітник СБУ Іван Ступак. Він вважає, що українські захисники можуть піти у контрнаступ у найближчі тижні. За його прогнозом, це станеться протягом одного-двох місяців.

"Моє внутрішнє переконання таке — контрнаступ може розпочатися протягом 30-60 найближчої доби. Тобто до кінця квітня можна очікувати контрнаступу ВСУ. Зараз багато залежить від нашої логістики, насиченості наших тилів людьми. Ці 8 бригад ("Гвардії наступу" МВС — ред.) .), які створюються, їх треба навчити. Звичайно, багато залежить від боєприпасів – це техніка, яка зараз їде в Україну з країн Заходу", – заявив Ступак в інтерв'ю ТСН.

Експерт нагадав, що фото та відеопідтвердження того, як завантажують та маскують американські БМП, які їдуть в Україну, вже з'явилися у публічному просторі.

Іван Ступак вважає, що зараз ключовий момент – це наситити тили запчастинами та технікою, щоб можна було оперативно ремонтувати західну зброю, яка вийде з ладу на полі бою.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому так важливо запровадити санкції проти "Росатому" – які шанси, що це вдасться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

xxxxx

1 березня 2023, 11:56

Секс знакомства в вашем городе - реальные анкеты людей, которые ищут и хотят секса. Заходи и просматривай фото без регистрации!----- http://redirect.sk/kiska


Новини