Головна Новини Суспільство Війна з Росією В СБУ розповіли скільки ухилянти готові платити за незаконний виїзд в країни ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

В СБУ розповіли скільки ухилянти готові платити за незаконний виїзд в країни ЄС

В СБУ розповіли, що ліквідували чотири нові схеми для незаконного виїзду за кордон. Як повідомили в спецслужбах, ухилянти готові платити тисячі доларів, щоб втекти з країни, пишуть «Коментарі»

31 січня 2024, 17:07
Поділіться публікацією:

Співробітники СБУ заблокували нові схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Зазвичай організатори таких схем пропонували втекти військовозобов’язаним в країни Європейського Союзу за підробленими документами. Вартість такої "послуги" становила до 12 тис доларів, залежно від терміновості виїзду.

В СБУ розповіли скільки ухилянти готові платити за незаконний виїзд в країни ЄС

Ухилянти готові платити до 12 тис. дол

Зокрема, на Закарпатті організатори схеми відправляли потенційних призовників до країн ЄС як водіїв міжнародних пасажирських рейсів. За оперативною інформацією, серед їхніх клієнтів був клірик місцевої єпархії УПЦ (МП), який за цією схемою хотів нелегально виїхати за кордон. Наразі він в Україні, за цим фактом триває розслідування, повідомили в СБУ.

За даними слідства, схему організували двоє співвласників місцевої автотранспортної компанії та їхній спільник – мешканець Хустського району. Вони "підсаджували" ухилянтів другими водіями на міжнародні рейси.

Окрім того, за інформацією СБУ, у Тернопільській області заблоковано дві схеми. Одну із них організували двоє місцевих комерсантів, які торгували фальшивими довідками військово-лікарської комісії та військкомату щодо непридатності до служби через "погане" здоров’я. Вони використовували підроблені бланки і штампи відповідних держустанов.

Організатори іншої схеми називали себе прибічниками так званого "народовладдя" і видавали своїм однодумцям військові квитки від імені фейкової організації. Зовні підробка була дуже схожа на військово-облікові документи встановленого зразка і таким чином їх використовували для ухилення від мобілізації.

Ще одна схема була викрита у Львові. Там злочинна група за гроші обіцяла призовникам "списання" з військового обліку за станом здоров’я.

Раніше "Коментарі" писали, що Служба безпеки України провела спільну операцію з Нацполіцією та Службою безпеки Молдови у якій нейтралізувала міжнародне угрупування, що перевозило ухилянтів через кордон.

Також, як писали "Коментарі", міністр внутрішніх справ Ігор Клименко назвав кількість відкритихкримінальних справ проти ухилянтів та скільки з них вже потрапили на розгляд до суду.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.facebook.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини