Головна Новини Суспільство Кримінал В СБУ дізнались, скільки платять ухилянти для незаконного перетину кордону
commentss НОВИНИ Всі новини

В СБУ дізнались, скільки платять ухилянти для незаконного перетину кордону

Служби безпеки України та Молдови провели спецоперацію з викриття угрупування, яке незаконно переправляло ухилянтів через український кордон.

4 січня 2024, 16:22 comments1195
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Служба безпеки України провела спільну операцію з Нацполіцією та Службою безпеки Молдови у якій нейтралізувала міжнародне угрупування, що перевозило ухилянтів через кордон. Також стало відомо, скільки коштувала ціна незаконного виїзду з України.

В СБУ дізнались, скільки платять ухилянти для незаконного перетину кордону

СБУ викрило угрупування, яке переправляло ухилянтів за кордон. Фото з відкритих джерел

Угрупування створило схему з пошуком ухилянтів в Україні у соціальних мережах та пропонувало платні послуги незаконного перетину українського кордону. Чоловіки призовного віку починали свій рух в Одеській області, де проходили лісовими стежками в обхід контрольно-пропускних пунктів та потрапляли до невизнаного Придністров’я, а згодом у Молдову. 

"Вартість одного "квитка на втечу" становила до 5 тис. доларів, залежно від терміновості виїзду", — повідомляє пресслужба СБУ про ціну послуг з незаконного перетину українського кордону.

Правоохоронці під час спецоперації затримали у Молдові двох учасників злочинного угрупування, які займались супроводом ухилянтів. Ще дві особи було викрито в Одесі, під час підготовки нової партії чоловіків для незаконного виїзду з України.

"За даними слідства, злочинне угруповання організували двоє мешканців невизнаного Придністров’я, які мають українські та молдовські паспорти, а також перебувають у полі зору російських спецслужб", — додали в СБУ.

На підставі матеріалів розслідування всім учасникам угруповання планується повідомити про підозру за ч. 2 ст. 332 ККУ, яка стосується незаконного переправлення осіб через кордон України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр внутрішніх справ Ігор Клименко назвав кількість відкритих кримінальних справ проти ухилянтів та скільки з них вже потрапили на розгляд до суду.

Також "Коментарі" писали, що в ЗСУ відреагували на ідею мобілізувати українців через лотерею.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SBUkr/10776
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини