Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Польщі пояснили, чому не збили російську ракету, яка увійшла в повітряний простір країни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Польщі пояснили, чому не збили російську ракету, яка увійшла в повітряний простір країни

Російська ракета увійшла в повітряний простір Польщі. Це виявили польські військові, однак не стали її збивати.

24 березня 2024, 12:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Під час масованої ракетної атаки по Україні, одна з російських ракет перетнула кордон та увійшла в повітряний простір Польщі. Міністерство оборони Польщі повідомило, що могли збити ракету, але не стали цього робити. Тепер стало відомо, чому Польща не збила російську ракету.

В Польщі пояснили, чому не збили російську ракету, яка увійшла в повітряний простір країни

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш. Фото з відкритих джерел

24 березня Росія запустила по Україні близько 30 ракет, більшість з яких летіли на захід країни. Через можливу небезпеку Польща підняла винищувачі в повітря та зафіксувала ракету, яка увійшла в польський повітряний простір. Детально про інцидент з ракетою розповів очільник Міноборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш на спеціальній пресконференції.

"Через загрозу в Україні в Польщі запрацювали всі системи оборони, моніторинг включав кілька ракет, які прямували у бік Львівської області. Російська ракета увійшла в наш повітряний простір і пробула в нашій країні 39 секунд. За об’єктом велося постійне спостереження. Зроблено всі кроки для інформування найважливіших людей у державі", — заявив Косіняк-Камиш.

Далі міністр оборони Польщі пояснив, чому попри те, що ракета знаходилась в польському повітряному просторі, вона не була збита.

"Ми постійно на зв’язку з оперативним командиром, який щоразу аналізує ситуацію. Він також прийняв правильне рішення в цьому питанні. Якби була якась ознака того, що цей об’єкт прямує до цілі на території Польщі, він був би збитий", — пояснив Косіняк-Камиш.

За його словами для захисту Польщі будуть застосовані більш радикальні заходи у майбутньому.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про заяву Польщі у якій підтвердили, що російська ракета залетіла на її територію.

Також "Коментарі" писали, що Повітряні сили ЗСУ сповістили кількість російських ракет та дронів, які вдалось збити засобами ППО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини