Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ООН розповіли, чи атакувала Україна ракетами HIMARS по будівлі з українськими полоненими
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН розповіли, чи атакувала Україна ракетами HIMARS по будівлі з українськими полоненими

Майже після року з моменту ракетного удару по в'язниці з українськими військовополоненими в ООН розповіли, чи робила це Україна.

26 липня 2023, 10:37
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Верховний комісар ООН з прав людини Волкер Тюрк відкинув звинувачення Кремля, які заявляли, що Україна атакувала ракетами HIMARS по будівлі з українськими військовополоненими в Оленівці. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву ООН.

В ООН розповіли, чи атакувала Україна ракетами HIMARS по будівлі з українськими полоненими

В'язниця з українськими військовополоненими після ракетного удару. Фото з відкритих джерел

З 28 на 29 липня в наслідок вибуху на тимчасово окупованій території Донецької області у селищі Оленівка загинуло понад 50 українських військовополонених, ще 75 отримали поранення. Україна заявила, що атака була з боку російських сил та назвала це свідомим злочином РФ.

Росія відкинула звинувачення та заявила, що за атаками стоїть Україна, яка нібито обстріляла ракетами HIMARS в’язницю з українськими військовополоненими.

Майже через рік розслідувань ООН не дійшла остаточного висновку, що відбулось в Оленівці, однак виключила обстріл з боку України.

"Хоча точні обставини інциденту в ніч з 28 на 29 липня 2022 року залишаються нез’ясованими, наявна інформація та наш аналіз дозволяють Управлінню зробити висновок, що він не був спричинений ракетою HIMARS", – йдеться у заяві ООН.

Глава МЗС країни Дмитро Кулеба назвав дії Росії "варварським воєнним злочином". Україна також вказує, що саме російська артилерія здійснила обстріл в’язниці. Метою таких дій було приховати воєнні злочини РФ, адже українських військовополонених катували та вбивали.

Раніше портал "Коментарі" писав про Сполучені Штати, які розкрили російський план операції під фальшивим прапором, який передбачає звинувачення України.

Також "Коментарі" повідомляли, що Ганна Маляр розповіла про військові дива ЗСУ, які увійдуть у підручники.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини