Головна Новини Суспільство Війна з Росією В оборонному комітеті ВР відповіли на пропозицію мобілізації жінок
commentss НОВИНИ Всі новини

В оборонному комітеті ВР відповіли на пропозицію мобілізації жінок

Єгор Чернєв розповів, чи потрібно зараз мобілізувати жінок

27 січня 2024, 16:15
Поділіться публікацією:

Серед чоловіків 27-60 років достатньо мобілізаційного ресурсу, тож мобілізувати жінок не потрібно. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив заступник голови комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв. Так нардеп прокоментував заяву своєї колеги щодо парламенту Інни Совсун, що в Конституції написано про обов'язок усіх громадян України захищати державність, а не лише чоловіків.

В оборонному комітеті ВР відповіли на пропозицію мобілізації жінок

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

“У законопроєкті про мобілізацію звучить не громадянин, а саме чоловіки 27-60 років. І так воно і залишатиметься. І позиція президента, позиція комітету та позиція в принципі, я думаю, більшості парламентаріїв у тому, що не потрібно на сьогоднішній день додавати жінок до мобілізаційного ресурсу", – заявив Єгор Чернєв.

Тому що, за його словами, зараз достатньо чоловіків віком від 27 до 60 років. Чернєв також припустив, що в законопроекті можуть хіба що знизити призовний вік до 25 років.

"Тому виконуючи всі норми цього законопроєкту, а потім закону, я думаю, буде достатньо чоловіків для того, щоб закрити всі потреби, які має Генштаб і виконати всі завдання", – підсумував політик.

У цій розмові Єгор Чернєв розповів про швидке введення військово-зобов'язаних сертифікатів, які матимуть електронну складову і можуть замінити військові квитки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — нардеп із фракції "Голос" Інна Совсун висловилася за мобілізацію жінок, оскільки в Конституції не прописано, що захищати державу мають лише чоловіки. Проте йдеться про службу не безпосередньо на фронті, а й у тилу. Нардеп уточнила, що на такий крок треба піти, якщо це необхідно для потреб оборони держави, якщо ми говоримо, що без цього не витягуємо. Також це важливо з погляду забезпечення справедливості.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини