Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Міненерго повідомили, коли з'явиться світло та чи будуть віялові відключення
commentss НОВИНИ Всі новини

В Міненерго повідомили, коли з'явиться світло та чи будуть віялові відключення

Українців просять обмежувати використання енергоємних приладів в піковий час

18 жовтня 2022, 17:59
Поділіться публікацією:

Фахівці продовжують відновлювати, пошкодженну обстрілами російської армії, енергетичну інфраструктуру. Намагаються оперативно повенути світло до усіх будинків. Таку заяву зробили у прес-службі Міністерства енергетики України, пише РБК-Україна.

В Міненерго повідомили, коли з'явиться світло та чи будуть віялові відключення

Відключення світла в Україні ( фото з відкритих джерел)

"Споживачів буде заживлено якнайшвидче. Ремонтні бригади докладають максимум зусиль для відновлення і ремонту пошкодженої та зруйнованої російськими обстрілами енергетичної інфраструктури", — йдеться у повідомленні.

Рішення про аварійне відключення приймають в залежності від ремонтних робіт. Окрім цього,  у відомстві наголосили, що зменшення рівня навантаження на енергетичну систему, дозволяє швидко відновити проблемні ділянки та скоротити термін відключень.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що українців просять економити електрику. Цей опалювальний сезон буде самим складним в українській історії. Саме тому українцям треба почати економити електроенергію та перенести її активне споживання на ніч. З таким зверненням до громадян виступив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Через те, що Запорізька АЕС опинилася під контролем росіян, українська енергосистема буде працювати з максимальним навантаженням. Відтак економія електроенергії дозволить зберегти енергетичну стійкість країни. Окрім цього він нагадав, що економія електроенергії допоможе пережити зимовий період "з невеликими втратами".

Також "Коментарі" писали про те, що жителів Тернополя та області попереджають про відключення світла. 17 жовтня, через атаки російських окупантів, у Тернополі та області можуть статися аварійні відключення світла. Мер міста  Сергій Надал повідомив, що люди можуть лишитися світла через пошкодження електромереж у сусідніх регіонах внаслідок обстрілів РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини