Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ISW розповіли, які наслідки повномасштабне вторгнення в Україну матиме для Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW розповіли, які наслідки повномасштабне вторгнення в Україну матиме для Росії

Для російського суспільства війна матиме тривалі негативні наслідки

13 квітня 2023, 07:30 comments4987
Поділіться публікацією:

Розгорнута Кремлем кампанія з русифікації України та знищення національної ідентичності українців обернулася посиленням ксенофобії щодо нацменшин усередині самої Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Інститут вивчення війни.

В ISW розповіли, які наслідки повномасштабне вторгнення в Україну матиме для Росії

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

"Кремлівська кампанія "русифікації" в Україні випалює саму Росію, оскільки вона продовжує зміцнювати та посилювати відверто націоналістичні голоси та ідеології", — вважають аналітики.

У звіті йдеться, що провоєнне інформаційне лобі в Росії виявляє свій мілітаризм у вигляді "стійкого російського націоналізму та інтенсивної ксенофобії", яка спрямована у тому числі всередину самої Росії – на її нацменшини.

"Війна в Україні дала можливість найзлішнішим голосам в інформаційному просторі (Росії) консолідувати свою ідеологію та спроектувати її як на український народ, так і на неслов'янські меншини в самій Росії", – аналізують експерти.

В ISW прогнозують, що ця динаміка наростатиме за час війни і зміцниться в Росії "на довгі роки".

Зазначимо, за даними Центру національного спротиву, Росія розробила цілу програму з русифікації української молоді на окупованих територіях. Ключову роль у цьому мають відіграти молодіжні мілітарні організації. Також у школах зроблять акцент на ролі Росії у Другій світовій війні і проводитимуть виступи "ветеранів сво" та "годинник патріотизму".

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорять нові кадри зі стратою воїна ЗСУ – хто в Росії має покарати ці звірства.

Також видання "Коментарі" повідомляло – що відбувається у відносинах США та КНР – як це може відобразитись в Україні. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини