Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ISW розповіли, чому росіяни не можуть збільшити масштаб наступу у Луганській області
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW розповіли, чому росіяни не можуть збільшити масштаб наступу у Луганській області

В ISW вважають, що Росії не вистачає резервів, щоб збільшити масштаб наступу у Луганській області

20 лютого 2023, 07:25
Поділіться публікацією:

Наразі триває основна фаза наступальних операцій РФ у Луганській області. Окупантам не вистачає вільних резервів, щоб збільшити масштаб чи інтенсивність атак. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW розповіли, чому росіяни не можуть збільшити масштаб наступу у Луганській області

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Аналітики зазначили, що російські сухопутні війська діють у рамках звичайних доктринальних формацій та підрозділів, а не у складі батальйонно-тактичних груп чи інших тимчасових структур.

"Відсутність кількох танкових підрозділів свідчить про те, що армія РФ має проблеми із заміною техніки, особливо танків, втрачених під час попередніх неуспішних наступальних операцій", — йдеться у звіті.

У той же час в ISW вказують, що росіяни все ж таки можуть мати деякі відновлені механізовані підрозділи в запасі. Однак залучення цих резервів у Луганській області навряд чи значно змінить хід наступу.

"Російський наступ триватиме ще деякий час і може тимчасово набирати обертів, коли буде залучено останні резерви, але ймовірність досягнення їх цілей або операційно значущих перемог — невисока", — пояснили фахівці.

Експерти також наводять слова члена Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федора Вениславського, який заявив, що російські війська вже перекинули всі свої боєздатні підрозділи на передову в Луганській та Донецькій областях, а також на частини Запорізької області.

Читайте також на порталі "Коментарі" — підсумки Мюнхена: про що говорить позиція Заходу щодо війни в Україні – який сигнал надіслано Китаю та Росії

Також видання "Коментарі" повідомляло — чи ухвалив рішення Захід остаточно демонтувати путінізм — що робиться для цього.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини