Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ISW розповіли, чому окупанти брешуть про ситуацію в Авдіївці
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW розповіли, чому окупанти брешуть про ситуацію в Авдіївці

На думку аналітиків ISW, росіяни брешуть про ситуацію в Авдіївці, щоб приховати відсутність прогресу

2 грудня 2023, 08:20 comments9203
Поділіться публікацією:

Міноборони Росії подає неправдиву інформацію про "активну оборону" своїх військ у районі Авдіївки Донецької області. Це робиться підопічним Шойгу, щоб приховати відсутність прогресу окупантів у наступі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пишуть аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW розповіли, чому окупанти брешуть про ситуацію в Авдіївці

Бої за Авдіївку. Фото: з відкритих джерел

У своєму звіті експерти зазначають, що противник не може трансформувати тактичні досягнення на фронті в оперативно значущі успіхи. Міністр оборони Сергій Шойгу заявив, що наступальні дії в Україні – це частина "активної оборони". Наразі він намагається зменшити очікування щодо здатності окупаційних сил досягти важливих успіхів.

За словами аналітиків ISW, 1 грудня Шойгу сказав, що росіяни захоплюють "вигідніші" позиції. При цьому міністр зазначив бригади, які, як припускають, діють у східних районах України.

"Російські офіційні особи навмисно вводять в оману, називаючи ці наступальні дії частиною "активної оборони", — наголошується у звіті.

Аналітики вважають, що російському командуванню слід було б переслідувати певну оперативну мету, якби вони відкрито заявили, що намагаються захопити Авдіївку. Однак поки що в Міноборони РФ не впевнені в здатності загарбників трансформувати досягнення тактичного рівня в оперативно значущі успіхи.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Байдена відреагували на рішення Путіна збільшити армію.

Також видання "Коментарі" повідомляло — генсек НАТО Єнс Столтенберг, заявивши, що країна-агресор втратила в Україні вже понад 300 тисяч своїх вояків, зазначив, що у Путіна "високий поріг терпимості по відношенню до втрат". Який висновок можна зробити з останніх заяв та дій Кремля? Чому, бачачи божевілля Путіна, деякі на Заході все ще вважають за можливе переговори з ним? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини