Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ГУР заявили, що не допомагали Арестовичу виїхати за кордон
commentss НОВИНИ Всі новини

В ГУР заявили, що не допомагали Арестовичу виїхати за кордон

Фейком назвали в Головному управлінні розвідки Міноборони інформацію про те, що колишній радник ОП Олексій Арестович виїхав з України завдяки паперам з ГУР. Про це сказано на сайт відомства, пишуть «Коментарі»

1 лютого 2024, 16:56
Поділіться публікацією:

В Головному управління розвідки Міністерства оборони України заявили, що не надавали колишньому раднику Офісу Президента Олексію Арестовичу ані листів, ані будь-яких інших документів, які би дозволили йому виїхати з України.

В ГУР заявили, що не допомагали Арестовичу виїхати за кордон

В ГУР заявили про фейк

"Інформація про перетин кордону та виїзд за межі України особи на ім’я Олексій Арестович 4 вересня 2023 року начебто на підставі листа від ГУР МО України, яку опублікувало NGL.media, не відповідає дійсності"
, — підкреслили в ГУР.

Нагадаємо, як писали "Коментарі" NGL.media з посиланням на свої джерела у прикордонній службі повідомило, що 48-річний Олексій Арестович виїхав 4 вересня минулого року у Польщу через пункт пропуску Краківець-Корчова. За інформаціє розслідувачів, підставою для його виїзду став лист Головного управління розвідки МО України. Журналісти нагадали, що протягом повномасштабної війни Арестович неодноразово виїздив за межі України, але завжди повертався. Дозвіл на виїзд він отримував не лише від ГУР, але також від голови Держприкордонслужби та Офісу Президента. Разом з тим, в ГУР та в ДПСУ відмовлялися коментувати обставини останнього виїзду Арестовича, після якого він назад вже не повернувся.

Разом з тим, як писали "Коментарі", колишній радник Офісу Президента повідомив, що він знаходиться в Нью-Йорку. Проте вінвідмовився коментувати, яким чином йому вдалося виїхати з України. Блогер лиш додав, що це – "державна таємниця". Потім він все ж уточнив, що виїхав на законних підставах, тому не мав жодних проблем на кордоні.

Як повідомляли "Коментарі", Олексій Арестович розповідав, що у США він знаходиться, як  "незалежний експерт з українського питання". Також він заявив, що його робота спрямована на надання допомоги Україні, а життя в Нью-Йорку пов'язане з різними програмами та незабаром завершиться. Крім того, Арестович розповів про свою квартиру в престижному районі Нью-Йорка — біля Central Park. Відповідаючи на питання, коли він збирається повернутися в Україну, він заявив, що дуже хоче додому і кримілальні справи, що відкриті, його не лякають. Але він має ще два проєкти в Європі. Разом з тим, колишній радник Офісу президента заявив, що готовий піти на фронт, якщо його мобілізують.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://gur.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини