Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ГУР відреагували на слова Маска: Термінали Starlink знаходяться у вільному продажі в РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

В ГУР відреагували на слова Маска: Термінали Starlink знаходяться у вільному продажі в РФ

Так званий «паралельний імпорт» працює, тому термінали Starlink є в продажі на території Росії, заявив в ефірі телемарафону представник Головного управління розвідки Андрій Юсов, передає портал «Коментарі»

12 лютого 2024, 13:07
Поділіться публікацією:

Станом на сьогодні термінали Starlink знаходяться у вільному продажі на території Російської Федерації, заявив Андрій Юсов. При цьому він підкреслив, що мова не йде про офіційний продаж терміналів.

В ГУР відреагували на слова Маска: Термінали Starlink знаходяться у вільному продажі в РФ

Юсов розповів про "Старлінк" в Росії

"Але сьогодні РФ не тільки держава-терорист номер один, але і держава-контрабандист номер один",
— додав Юсов.

За словами представника ГУР, Росія продовжує працювати через так званий "паралельний імпорт". Тобто, підкреслює Юсов, мова йде про контрабанду через треті країни.

"Ми не будемо називати конкретні країни – інформація потребує уточнення",
— додав представник ГУР Міноборони.

Юсов додав, що зараз окупанти використовують на фронті термінали Starlink більш системно та налагоджено. Саме на ці пристрої, додав розвідник, загарбники роблять ставку. Разом з тим він додав, що ведеться робота з нейтралізації цієї загрози для України.

Нагадаємо, у російських пабліках почала з’являтися інформація про те, що окупанти на війні в Україні почали використовувати термінали Starlink.

Згодом, як повідомляв портал "Коментарі", цю інформацію підтвердив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов. Він підкреслив, що "зафіксовані випадки використання російськими окупантами даних пристроїв" та додав, що "це починає набирати системного характеру".

"Коментарі" розповідали, Ілон Маск заявив, що компанія SpaceX не продає російському уряду, чи російським військовим свої термінали інтернет-зв'язку. "У ряді неправдивих новин стверджується, що SpaceX продає Росії термінали Starlink. Це категорична неправда. Наскільки нам відомо, Starlink не продавалися прямо чи опосередковано в Росію", — написав Ілон Маск у X. Разом з тим він підкреслив, що супутники Starlink не будуть закривати зв'язок в Росії.

Як розповідали "Коментарі" на думку експерта Олега Жданова, Росіяотримала доступ до супутникового звязку через Об’єднані Арабські Емірати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

12 лютого 2024, 13:41

У ворога кожен крок попереду, а у вас тільки вереск та повній кишені грошей. Ви надішліть нацистів у бандерівському вишиванковому лахмітті коліна Маску прострілювати. Це той технологічний прорив від вас Фюрер очікує? Вас і весь світ попереджали кожен наступний стає гірше попереднього.


Новини