Головна Новини Суспільство Війна з Росією Експерт розповів, яким чином РФ отримала доступ до зв’язку Starlink і чи є загрози ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, яким чином РФ отримала доступ до зв’язку Starlink і чи є загрози ЗСУ

Росіяни почали використовувати на фронті Starlink і це несе ризики погіршення ситуації для ЗСУ, заявив к коментарі «Телеграфу» військовий експерт Олег Жданов, передає портал «Коментарі»

12 лютого 2024, 12:48
Поділіться публікацією:

На думку Олега Жданова Росія отримала доступ до супутникового звязку через Об’єднані Арабські Емірати. При цьому він розповів ризики для українських військових через використання окупантами Starlink.

Експерт розповів, яким чином РФ отримала доступ до зв’язку Starlink і чи є загрози ЗСУ

Олег Жданов

"Вже зараз у наших хлопців на терміналах падає швидкість, але це не єдина проблема. Наявність інтернету на полі бою, особливо на "нулі", дає можливість поліпшити систему військового управління, інформованість військ, передачу розвідданих та інше. Для ворога це дуже великий плюс"
, – зазначив експерт.

При цьому він підкреслив, що частину комплектів ЗСУ постачає Пентагон і це добре.

"Його установки заблоковані від втручання і навіть сама SpaceX не має можливості впливати на їх працездатність. Щодо роботи інших, можуть виникати нюанси",
– додав військовий аналітик.

Олег Жданов вважає, що позиція Ілона Маска більш лояльна до РФ, ніж до України. За його словами, компанія SpaceX може обмежувати доступ кожного окремого терміналу до загальної системи зв'язку, проте для цього потрібне бажання.

Нагадаємо, у російських пабліках почала з’являтися інформація про те, що окупанти на війні в Україні почали використовувати термінали Starlink.

Згодом, як повідомляв портал "Коментарі", цю інформацію підтвердив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов. Він підкреслив, що "зафіксовані випадки використання російськими окупантами даних пристроїв" та додав, що "це починає набирати системного характеру".

"Коментарі" розповідали, Ілон Маск заявив, що компанія SpaceX не продає російському уряду, чи російським військовим свої термінали інтернет-зв'язку. "У ряді неправдивих новин стверджується, що SpaceX продає Росії термінали Starlink. Це категорична неправда. Наскільки нам відомо, Starlink не продавалися прямо чи опосередковано в Росію", — написав Ілон Маск у X. Разом з тим він підкреслив, що супутники Starlink не будуть закривати зв'язок в Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини