Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія використовує термінали Starlink: пояснення Ілона Маска
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія використовує термінали Starlink: пояснення Ілона Маска

Ілон Маск прокоментував ситуацію з можливим використанням Росією терміналів інтернет-зв'язку Starlink від компанії SpaceX.

12 лютого 2024, 09:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генеральний директор Tesla та SpaceX Ілон Маск відреагував на інформацію, що російські військові використовують термінали Starlink під час війни в Україні. За словами американського мільярдера це "неправдиві новини".

Росія використовує термінали Starlink: пояснення Ілона Маска

Ілон Маск про термінали Starlink в Росії. Фото з відкритих джерел

Інформація про використання росіянами терміналів Starlink з’явилась серед російських воєнкорів, а потім була підтверджена речником ГУР Андрієм Юсовим. Представник української розвідки зазначив, що "зафіксовані випадки використання російськими окупантами даних пристроїв" та додав, що "це починає набирати системного характеру".

Однак Ілон Маск заявив, що компанія SpaceX не продає російському уряду, чи російським військовим свої термінали інтернет-зв'язку.

"У ряді неправдивих новин стверджується, що SpaceX продає Росії термінали Starlink. Це категорична неправда. Наскільки нам відомо, Starlink не продавалися прямо чи опосередковано в Росію", — написав Ілон Маск у X.

Однак у коментарях під дописом Маска запитали, чи компанія знатиме, якщо Starlink активують на території Росії.

"Супутники Starlink не будуть закривати зв'язок в Росії", — зазначив Ілон Маск.

Таким чином, попри те, що компанія на пряму не постачає Starlink до Росії, однак росіяни зможуть купувати термінали інтернет-зв'язку в інших країнах та використовувати їх у РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ілон Маск підтримав ідею, що Україна програє війну, а також висловився щодо долі Криму.

Також "Коментарі" писали, що американський бізнесмен Ілон Маск у своєму передбачені на 2024 рік, заявив, що він буде "божевільним".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини