Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Генштабі розповіли про винагороду військовим: кому доплачують 30 тисяч
commentss НОВИНИ Всі новини

В Генштабі розповіли про винагороду військовим: кому доплачують 30 тисяч

Через обговорення повернення додаткової грошової винагороди у 30 тисяч гривень

19 квітня 2023, 15:56
Поділіться публікацією:

Через обговорення в суспільстві рішення парламенту повернути додаткову грошову винагороду військовослужбовцям у розмірі 30-ти тисяч гривень, в Генштабі розповіли, хто саме отримує цю надбавку, а також про платню у армії. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву Генштабу.

В Генштабі розповіли про винагороду військовим: кому доплачують 30 тисяч

30 тисяч додаткового грошового забезпечення платять не лише учасникам боїв

"100 тисяч гривень на місяць, як і раніше, збережені захисникам, які воюють безпосередньо на передньому краї, — кажуть у Генштабі. — 30 тисяч виплачується військовим, які виконують завдання в районах бойових дій, але не беруть безпосередньої участі в боях із противником пропорційно часу виконання, а також тим, хто перебуває на бойовому чергуванні і бере участь у відбитті повітряних нападів противника, незалежно від району виконання завдання".

Якщо військовослужбовці перебувають поза зоною бойових дій, у тилу, то додаткові бойові виплати їм не нараховуються. Разом з тим, з 1 лютого 2023 року усім військовослужбовцям мінімальний розмір грошового забезпечення було підвищено до 20100 гривень.

"Солдат, який несе службу і захищає країну від агресора, ризикуючи власним життям і здоров’ям, виконує завдання у надскладних умовах, має бути високо мотивованим, — підкреслюють в Генеральному штабі ЗСУ. — Пригадайте, як виглядають Вугледар, Мар’їнка, чи Авдіївка. Кожен день оборони України — дається нам дуже високою ціною. Ціною життя та здоров’я наших захисників".

Тим часом, у Міноборони здивували — контрнаступ уже розпочався.

Очільник МОН зробив гучну заяву щодо найбільшого виклику української освіти.

А уряд Польщі готує план на випадок війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини