Головна Новини Суспільство Наука та освіта Очільник МОН зробив гучну заяву щодо найбільшого виклику української освіти
commentss НОВИНИ Всі новини

Очільник МОН зробив гучну заяву щодо найбільшого виклику української освіти

Оксен Лісовий назвав головне, з чим сьогодні має боротися українська освіта

19 квітня 2023, 14:50 comments1363
Поділіться публікацією:

На його думку, уже прогнозується дефіцит у кілька мільйонів людей, яких негайно потрібно повертати.  Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на "24 канал".

Очільник МОН зробив гучну заяву щодо найбільшого виклику української освіти

Українців на окупованих територіях слід повертати до «українського світу»

Основним завданням, яке більш нікому не під силу виконати, і над яким має працювати  МОН є допомога тим людям, що перебувають на тимчасово окупованих територіях.  Їх потрібно повертати до "українського світу", зазначав Лісовий під час конференції  "Як забезпечити якість освітнього процесу?" у столиці.

"Навіть за умови, що освіта зробить усе можливе для того, щоб повернути наших людей із-за кордону, для того, щоб повернути наших людей, які тривалий час перебувають в окупації на тимчасово окупованих територіях, в український світ. Це ще один із викликів. Це виклик саме для освіти, більше ніхто з цим викликом не впорається", — зазначив Лісовий.

Окрім того, глава Міністерства  освіти та науки окреслив і інші, не менш важливі аспекти, які незабаром мають принести зміни в українську освіту. Вони стосуватимуться: покращення якісного дистанційного навчання для тих дітей, що перебувають за кордоном; повернення учнів до звичного формату занять в Україні; тотальна цифровізація та турбота про безпеку усіх учасників освітнього процесу; осучаснення системи профосвіти.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що на тлі російського вторгнення величезна кількість українців була вимушена втікати з країни за кордон, жити у таборах для біженців, пристосовуватися до нових умов життя та вчити чужу для себе мову. Зараз, коли більшість переселенців адаптувалися до життя в різних європейських країнах, вони змогли повернутися до вирішення інших нагальних питань, серед яких, звісно ж, отримання їх дітьми повноцінної та якісної освіти. Для того, аби зрозуміти, чи не стане масовий від’їзд школярів та студентів за кордон, черговою кризою для України, видання "Коментарі" звернулося за коментарем до проректора Запорізького національного університету, доктора історичних наук, професора Юрія Каганова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини