Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Гаазі створять центр для прозслідування злочинів російської агресії в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В Гаазі створять центр для прозслідування злочинів російської агресії в Україні

Керівник Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила, що в Гаазі буде створено центр, який займатиметься злочинами російської агресії в Україні

2 лютого 2023, 17:58
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Гаазі буде створено міжнародний центр, що займатиметься розглядом питань злочинних дій росіян в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN та заяву глави Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн.

В Гаазі створять центр для прозслідування злочинів російської агресії в Україні

Урсула фон дер Ляєн. Фото з відкритих джерел

Путінський режим, який вирішив напасти на Україну та вчиняє ряд тяжких злочинів: розпочали повномасштабну війну, вдертися на території незалежної країни, вбивають мирних громадян, катують як цивільних, так і військових.

ООН визначає агресію як "застосування збройної сили державою проти суверенітету, територіальної цілісності чи політичної незалежності іншої держави або будь-яким іншим способом, що суперечить Статуту Організації Об’єднаних Націй". Тому глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Повідомила, що в Гаазі буде створено міжнародний центр російської агресії в Україні.

"Росія має відповісти перед судом за свої злочини. Прокурори з України та Європейського Союзу вже працюють разом. Ми збираємо докази, і в якості першого кроку я рада оголосити, що в Гаазі буде створено міжнародний центр з переслідування злочину агресії в Україні", — сказала президентка Комісії ЄС виступаючи в Києві.

Центр буде координувати збір доказів та виконуватиме роль частини слідчої групи у сфері кримінального правосуддя.

Європейські політики вже кілька разів закликали створити центр для розслідування злочинів росіян, адже Міжнародний суд не має права розслідувати злочини Росія, адже РФ не ратифікувала діяльність цього суду у своїй країні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що офіцер армії РФ, який втік з Росії зізнався, що військові катували українських полонених.

Також "Коментарі" писали про те, що США пропонували мирну угоду для України та Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини