Головна Новини Суспільство Війна з Росією Неофіційно: Байден пропонував мирний план для України та Росії. Які умови
commentss НОВИНИ Всі новини

Неофіційно: Байден пропонував мирний план для України та Росії. Які умови

Президент США через керівника ЦРУ Вільяма Бернса передав варіант мирного плану для України та Росії, проте ні Зеленський, ні Путін не погодились на його умови.

2 лютого 2023, 17:37 comments6745
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Швейцарське видання Neue Zürcher Zeitung стверджує, що в середині січня глава ЦРУ Вільям Бернс передав Києву та Москві мирний план від президента США, але обидві сторони відмовилися. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на NZZ.

Неофіційно: Байден пропонував мирний план для України та Росії. Які умови

Зеленський, Байден, Путін. Фото з відкритих джерел

В середині січня глава ЦРУ Вільям Бернс відвідав Україну та Росію за дорученням американського президента, де запропонував план припинення війни. Проте, Зеленський та Путін не погодились на запропоновані умови. Як повідомляє Neue Zürcher Zeitung з посиланням на високопоставлених німецьких політиків від уряду та опозиції, була зроблена така пропозиція:

"Пропозиція Києву звучала: мир за землю, пропозиція Москві: земля за мир. Кажуть, що "земля" становила близько 20% території України. Це приблизно розмір Донбасу", — повідомляє NZZ.

Попри запропонований варіант мирного плану, він був відкинутий Україною та Росією.

"Обидві сторони, як повідомляють політики, відмовилися. Українці тому, що не хочуть поділу своєї території, росіяни тому, що припускають, що все одно виграють війну в довгостроковій перспективі", — стверджує швейцарська газета.

На думку видання саме через провал мирного плану, президент США ухвалив рішення відправити в Україну танки Abrams.

"З одного боку, як це описують двоє німецьких депутатів, є радник з безпеки Джейк Салліван і глава ЦРУ Бернс. Вони хотіли швидко закінчити війну, щоб зосередитися на Китаї. З іншого боку держсекретар Ентоні Блінкен і міністр оборони Ллойд Остін. Вони не хотіли, щоб Росії зійшло з рук знищити мирний порядок, і закликали до масової військової підтримки України", — повідомляє NZZ.

Наступного дня після опублікованого матеріалу від швейцарської газети Neue Zürcher Zeitung Білий Дім спростував цю інформацію, стверджуючи, що інформація була видання була не точною.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що глава ЦРУ Бернс приїжджав до Києва та попередив Зеленського про напад на нього.

Також "Коментарі" писали про "солдата Путіна", який вказав нову ціль для російського вторгнення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини