Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Естонії заявили, що солдати НАТО присутні в Україні: чим займаються
commentss НОВИНИ Всі новини

В Естонії заявили, що солдати НАТО присутні в Україні: чим займаються

Очільник Міноборони Естонії Ханно Певкур підтвердив присутність солдатів країн НАТО в Україні.

1 квітня 2024, 14:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявив, що кожна країна НАТО має в Україні своїх солдатів. Однак це стосується військового персоналу та військових аташе. За словами Певкура, військові НАТО не братимуть участі в активних військових діях, однак могли б зайнятись іншими справами в Україні.

В Естонії заявили, що солдати НАТО присутні в Україні: чим займаються

Військові НАТО. Фото з відкритих джерел

В інтерв’ю австрійському виданню Die Presse міністр оборони Естонії Ханно Певкур пояснив, що деяка кількість військових з країн НАТО перебуває в Україні. 

"Реальність така, що кожна країна-член НАТО вже має військовий персонал в Україні, наприклад, військових аташе або людей, які час від часу приїжджають в Україну", — сказав Ханно Певкур.

Ханно Певкур пояснив, що слова Макрона про можливість відправити в Україну війська країн союзників, означали здебільшого навчання, а не участь в прямому конфлікті з Росією та бойових діях на фронті.

"Ми навчаємо українців у Великій Британії, 1500 українців вже пройшли навчання тут, в Естонії, а також у великих масштабах — у Польщі. Питання полягає в тому, чи могли б ми зробити те ж саме в Україні, щоб прискорити процес навчання, адже кожна подорож через кордон займає певний час", сказав Певкур та додав, що "це не означає, що європейські солдати будуть воювати в окопах в Україні".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до Франції, Польщі, Канади та країн Балтії додалась ще одна, яка заявила про можливість відправити свої війська в Україну у майбутньому.

Також "Коментарі" писав, що у Сполучених Штатах озвучили новий план Росії на війну проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини