Головна Новини Суспільство Війна з Росією В США назвали новий план Росії на війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В США назвали новий план Росії на війну в Україні

Новий етап війни Росії передбачає масовані ракетні удари по Україні. Головна мета таких атак заблокувати можливість України виготовляти власну воєнну техніку для боротьби на війні.

31 березня 2024, 10:50 comments1339
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росію не влаштовують нинішні військові дії на українській території. За повідомленнями американського аналітичного центру ISW, Кремль планує посилити обстріл, зокрема, гідроелектростанцій і дамб, щоб перешкодити становленню українського оборонного комплексу. Звіт Інституту вивчення війни вказує, що це новий план війни Росії.

В США назвали новий план Росії на війну в Україні

Масований запуск ракет. фото з відкритих джерел

Інституту вивчення війни проаналізував новий етап масованих російських ракетних ударів по Україні. ISW вказують, що в ніч на 22 березня стався наймасштабніший комбінований ракетний та безпілотний обстріл України. В наслідок цих атак було знищено всі енергоблоки та обладнання на Зміївській теплоелектростанції у Харківській області, Також росіяни обстріляли ТЕЦ та ГЕС у Дніпропетровській та завдали ударів по енергетичних об'єктах у центральній і західній частинах України.

На думку експертів ISW, це "новий план" атак на українські ГЕС і греблі, які не проводилися досі. Раніше російські війська систематично не атакували гідроелектростанції та дамби.

"Російські удари по українських енергетичних об’єктах можуть бути спрямовані на погіршення українського оборонно-промислового потенціалу", — йдеться у звіті ISW.

Аналітики пояснюють, що Росія таким чином намагається використати обмеження протиповітряної оборони, яке сталось через нестачу допомоги від західних партнерів, щоб руйнувати енергетичні об'єкти. У Кремлі вважають, що ударами по ТЕЦ та ГЕС, вони можуть обмежити здатність виробляти військове обладнання України у довгостроковій перспективі через постійні перебої в енергетиці.

Ймовірно, США та деякі європейські країни неохоче надають обладнання Україні, адже побоюються ескалації або помсти від РФ, вказує ISW. Однак додає, що подібні рішення Заходу не зупиняли Росію від подальшого посилення війни.

"Росія послідовно демонструвала свою волю до ескалації неспровокованої агресії, і занепокоєння щодо російської ескалації чи відплати у відповідь на подальші поставки західної зброї в Україну не повинні диктувати рішення — у Сполучених Штатах чи інших західних країнах — щодо цієї допомоги", — підсумовують аналітики ISW.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 31 березня Росія завдала масованого ракетного удару по Україні.

Також "Коментарі" писали про Володимира Зеленського, який назвав головні цілі ракетних атак Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини