Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ще одна країна готова в майбутньому відправити свої війська в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна готова в майбутньому відправити свої війська в Україну

Фінляндія приєдналась до країн, які розглядають можливість введення своїх військ в Україну у майбутньому. Ймовірно це буде можливо, коли існування України стане під ще більшою загрозою від війни з Росією.

31 березня 2024, 13:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерка закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен прокоментувала заяву президента Франції Еммануеля Макрона щодо введення військ НАТО в Україну для протистояння з Росією. За її словами, такий варіант можливий у довгостроковій перспективі.

Ще одна країна готова в майбутньому відправити свої війська в Україну

Очільниця МЗС Фінляндії Еліна Валтонен. Фото з відкритих джерел

Еліна Валтонен вказує, що наразі не час відправляти західні війська в Україну. Але вона погодилась з ініціативою Еммануеля Макрона розглядати можливість ввести війська НАТО в Україну у майбутньому.

"Зараз не час відправляти війська, і ми навіть не хочемо обговорювати це на цьому етапі. Але в довгостроковій перспективі, звичайно, ми не повинні нічого виключати", — сказала Валтонен.

Очільниця МЗС Фінляндії наголосила, що президент Франції прийняв правильне рішення коли озвучив ідею про можливість введення військ західних країн до України. За словами Валтонен, це змусило Росію на чолі з Путіним думати про те, які може бути межа підтримка та допомоги України з боку країн Заходу.

Наразі щонайменше сім країн розглядають відправлення своїх військ в Україну, зокрема це Франція, Канада, Польща, Фінляндія та країни Балтії.

Після повномасштабного вторгнення Росії Фінляндія та Швеція активізували переговори про вступ до НАТО через небезпеку введення військ РФ на свої території. Першою до альянсу колективної безпеки долучилась Фінляндія у 2023 році, а наступною стала Швеція у 2024.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Дмитро Кулеба пояснив, для яких цілей Макрон готовий відправити західні війська в Україну.

Також "Коментарі" писали про заяву Макрона у якій він повідомив, що звернеться до Путіна з пропозицією тимчасового перемир'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини