Головна Новини Суспільство Війна з Росією Макрон проситиме Путіна про тимчасове перемир'я: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон проситиме Путіна про тимчасове перемир'я: деталі

Еммануель Макрон готує звернення до Володимира Путіна, щоб припинити війну в Україні на період проведення Олімпійських ігор 2024.

17 березня 2024, 08:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що звернеться до російського диктатора Володимира Путіна з проханням припинити бойові дії на війні в Україні під час Олімпійських ігор 2024 року, які відбудуться у Парижі. 

Макрон проситиме Путіна про тимчасове перемир'я: деталі

Президент Франції Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

Під час інтерв'ю в ефірі телемарафону Еммануель Макрон розповів, що звернеться до Володимира Путіна з закликом припинити вогонь.

"Я хочу, щоб світ почув повідомлення миру, толерантності. Але при цьому це повідомлення не буде поступатися чіткості нашого аналізу", — сказав Макрон та додав, що Франція виступає за територіальну цілісність та суверенітет України.

Еммануель Макрон також наголосив, що Росія й надалі буде сусідом України географічно, а російський народ, на думку президента Франції не підтримує режим Путіна. За словами французького лідера, Заходу потрібно проводити різницю між російським народом та керівництвом на чолі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Нагадаємо, що МОК дозволив брати участь спортсменам з Росії та Білорусі в Олімпійських іграх, однак після виконання кількох умов. Російські та білоруські атлети будуть зареєстровані на Олімпіаді як нейтральні, а ті, хто підтримує війну, має контакти з спецслужбами та військовими РФ не допускаються до змагань.

Олімпійські ігри 2024 року відбудуться в Парижі з 26 липня по 11 серпня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський політик Дмитрій Медведєв висловив своє обурення, що спортсмени з Росії мають виступати під нейтральним прапором.

Також "Коментарі" писали, що політичний аналітик назвав п'ять причин, чому президент Франції Еммануель Макрон став більш рішучим у питаннях підтримки України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини