Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Макрон став таким рішучим щодо війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Макрон став таким рішучим щодо війни в Україні

Політичний аналітик назвав п'ять причин, чому президент Франції Еммануель Макрон став більш рішучим у питаннях підтримки України.

12 березня 2024, 15:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон у кінці лютого зробив резонансну заяву про можливість введення військ НАТО в Україну. Згодом французький президент підтвердив свої слова та заявив, що це була спланована заява. Далі Макрон прямо вказав, що однією з можливостей відправки військ в Україну буде прорив Росії до Києва чи Одеси. Однак чому Макрон став таким рішучим щодо України. Аналітик Юрій Богданов назвав п’ять причин.

Чому Макрон став таким рішучим щодо війни в Україні

Президент Франції Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

1. Поразка України не вигідна для Франції

Юрій Богданов вказує, що у випадку поразки України або невигідні мирні умови можуть призвести до серії негативних наслідків у Європі. Вони стосуються ще близько 10 млн українських біженців, які створять економічну та соціальну напругу в ЄС. Крім того, Росія може продовжити військові дії на Молдову, Польщу чи країни Балтії, що створить катастрофічну ситуацію для економіки ЄС.

2. Тіні минулого

У Франції порівнюють війну в Україні з Судетами 1938 року, які були віддані Гітлеру, щоб "заспокоїти" його агресію. Однак, через це сама Франція опинилась під окупацією на чотири роки. Тоді ж як активна допомога Польщі від Франції у 1918 році допомогла зупинити радянську Росію.

3. Конкуренція за лідерство в ЄС

Хоч Німеччина вважається лідером ЄС та значно випереджає інші країни у допомозі Україні, Еммануель Макрон користується нерішучістю Олафа Шольца щодо відправки ракет та намагається перехопити ініціативу.

4. Червоні лінії

Після тривалих та постійних погроз Росії ядерним апокаліпсисом виявилось, що "червоні лінії" знаходяться лише у головах європейців. Таким чином Макрон своїми заявами про можливість ввести війська в Україну зсуває чергові "червоні лінії". У цій фазі супротивники не роблять різких кроків, щоб не відбулося швидкого зіткнення, але малими кроками порушують “червоні лінії” один одного, пояснює Богданов.

5. Суб'єктність Франції і Європи

Макрон підтримує суб’єктність та незалежність Європи від США та Китаю. Щоб ЄС міг й надалі таким залишатись, він повинен брати відкриту участь у протистоянні цих двох країн у світовій політиці. А протистояння проти РФ залишається головним інструментом для Європи у цьому випадку.

У підсумку Богданов вважає, що будь-який формат участі військових західних країн вигідний для України, зокрема це стосується збільшення кількості зброї, охорона кордону, вивільнення сил. Крім того, це буде додатковий інструмент тиску на Росію у можливих переговорах у майбутньому.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Кремлі відреагували на можливість введення військ НАТО в Україну.

Також "Коментарі" писали про те, військові яких країн НАТО вже можуть бути присутні в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/yb_ua/5050
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини