Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Естонії натякнули, що про швидке завершення війни в Україні не варто й думати
commentss НОВИНИ Всі новини

В Естонії натякнули, що про швидке завершення війни в Україні не варто й думати

Прем'єр Естонії заявила, що потрібно багато часу, щоб переламати хід у війні

16 листопада 2023, 09:35
Поділіться публікацією:

Війна між Росією та Україною перейшла у фазу протистояння на виснаження, але ситуація не є безвихідною. Путін робить ставку на те, що він зможе воювати довше, ніж Україна, яка, як сподівається Кремль, згодом перестане отримувати підтримку від Заходу. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробила прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас.

В Естонії натякнули, що про швидке завершення війни в Україні не варто й думати

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас. Фото з відкритих джерел

"Це війна на виснаження. Це не безвихідь, але потрібно багато часу", — заявила Каллас.

На її думку, у такій війні є три ключові елементи: люди, ресурси та бойовий дух.

"Росія думає, що може протриматися довше, ніж Україна. Але я маю підстави вірити, що наша підтримка допоможе Україні протриматися довше, ніж Росія", – наголосила Кая Каллас.

Вона зауважила, що десятки тисяч українських військових проходять професійну підготовку в європейських країнах. Велика кількість навчається на полігонах у США. Це дає підстави говорити, що професіоналізм українських бійців проти масовості російських строковиків може зіграти на користь Києва.

Говорячи про ресурси, глава естонського уряду звернула увагу на те, що сукупний ВВП Європи в 7 разів більший, ніж у Росії. Також, за її словами, на російський бюджет чинять серйозний тиск санкції.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на 630 день повномасштабного російського вторгнення ситуація на східному фронті склалася вкрай складно для України. Противник активно тисне на сході, особливо у районі Авдіївки. ЗСУ, у свою чергу, змушують окупантів задкувати на півдні – у Херсонській та Запорізькій областях. Докладніше про те, що відбувається на фронтах російсько-українською війною і які перспективи подальшого розвитку подій виданню "Коментарі" розповіли експерти.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому потрібний план Б у війні проти РФ: на що Кремль робить ставку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини