Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ЦДЕ назвали два міста, які мають найбільші ризики під час опалювального сезону
commentss НОВИНИ Всі новини

В ЦДЕ назвали два міста, які мають найбільші ризики під час опалювального сезону

Два українські міста мають ризики відключень світла під час опалювального сезону.

14 вересня 2023, 10:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Одеса та Київ мають найгірший стан та найбільші ризики під час опалювального сезону, стверджує директор Центру досліджень енергетики (ЦДЕ) Олександр Харченко. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Медіацентр Україна.

В ЦДЕ назвали два міста, які мають найбільші ризики під час опалювального сезону

Найбільші ризики відключень світла має Київ та Одеса. Фото з відкритих джерел

Під час дискусійної платформи BrainHub Олександр Харченко з ЦДЕ назвав два міста де, можуть виникнути проблеми в період опалювального сезону.

"Найгірший стан справ, найбільші ризики під час опалювального сезону саме в Києві і Одесі", — заявив Харченко.

Директор Центру досліджень енергетики пояснює, що обидва міста потребують значної кількості енергії. За його словами у Києві внутрішні електростанції покривають лише 30% споживання містян, тоді як в Одесі "взагалі нічого" немає.

Харченко заявив, що наразі реалізовуються проєкти, які мають покращити ситуацію в Києві та Одесі, однак вони вибиваються з графіків. Попередньо проєкти мали бути закінчені в листопаді, однак вони будуть реалізовані у січні-лютому.

Олександр Харченко стверджує, що крім Києва та Одеси ризики є у прифронтових регіонах та у таких містах як Житомир, Кременчук та Запоріжжя.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Міністерстві енергетики відповіли, чи будуть відключення електроенергії з 1 жовтня. У заяві вказали, що відключення електроенергії для населення може відбуватись лише у разі російських ракетних обстрілів, тоді ж почнуть діяти графіки відключень.

Також "Коментарі" писали, що українцям слід готуватись до відключень до 10 годин. Експерт з Інституту енергетичних стратегій назвав 5 проблемних областей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини