Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Міненерго відповіли, чи будуть відключення електроенергії з 1 жовтня
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міненерго відповіли, чи будуть відключення електроенергії з 1 жовтня

У Міністерстві енергетики пояснили в якому разі в Україні будуть діяти відключення світла за графіками.

13 вересня 2023, 15:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Міністерстві енергетики виступили з заявою щодо можливих відключень світла починаючи з 1 жовтня через проблеми з електромережею, яка зазнала атак росіян та досі перебуває у процесі відновлення.

У Міненерго відповіли, чи будуть відключення електроенергії з 1 жовтня

Чи будуть в Україні відключення світла. Фото з відкритих джерел

Міненерго зазначили, що наразі досі продовжуються ремонтні роботи на об'єктах енергетики для входження в опалювальний сезон. Завдяки цим зусиллям українські електростанції можуть виробляти достатньо енергії для забезпечення українців електроенергію.

"У денні години спостерігається профіцит потужностей. А тому  застосування відключень з 1 жовтня у будь-якому з регіонів країни не планується", — повідомили у Міненерго.

Наразі різні галузі енергетики, включно з вугільною, нафтовою та електроенергетичною готуються до нового опалювального сезону та продовжують відновлення критичної енергетичної інфраструктури.

Однак, у Міненерго попереджають, що у разі російських обстрілів по енергетичних об'єктах, можливі перебої в постачанні електроенергії та відключення згідно з графіками. У міністерстві повідомили, що відповідні графіки відключень вже заздалегідь розроблені і опубліковані, та додали, що такі вони будуть використанні "виключно у разі обстрілів".

"На сьогодні жодних відключень побутових споживачів під час усього осінньо-зимового періоду не передбачається", — заявили у Міністерстві енергетики.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що названо 5 найбільш проблемних областей, де можуть виникати довгі періоди без світла у разі поновлення російських атак на енергосистему України.

Також "Коментарі" писали, скільки грошей Україна витрачає на утримання одного військовополоненого.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини