Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Австрії відреагували на інцидент на Запорізькій АЕС: до чого закликали
commentss НОВИНИ Всі новини

В Австрії відреагували на інцидент на Запорізькій АЕС: до чого закликали

Австрійський канцлер Карл Негаммер закликав Україну та Росію до мирних переговорів через пожежу на Запорізькій АЕС.

12 серпня 2024, 10:40
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Канцлер Австрії Карл Негаммер відреагував на повідомлення про пожежу на окупованій росіянами Запорізькій АЕС та закликав до деескалації. Про це Негаммер написав у соціальній мережі X.

В Австрії відреагували на інцидент на Запорізькій АЕС: до чого закликали

Пожежа на Запорізькій АЕС. Фото з відкритих джерел

Карл Негаммер у своїй заяві закликав до деескалації, діалогу та мирних переговорів, які були розпочати на Саміті миру у Швейцарії.

"Атаки на ядерну інфраструктуру надзвичайно небезпечні та призводять до ескалації ситуації. Сьогоднішній інцидент на Запорізькій АЕС підкреслює важливу роль МАГАТЕ і необхідність продовження діалогу, розпочатого на мирному саміті в Бюргенштоку. Потрібна деескалація та переговори!", — написав Негаммер.

Нагадаємо, що 11 серпня на території тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції зафіксували густий чорний дим. Голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко вказав, що причиною могли бути росіяни, які підпалили автомобільні шини у великій кількості в градирні.

Згодом про пожежу на ЗАЕС повідомили в "Енергоатомі", де вказали, що сталась пожежа на обʼєкті технічного водопостачання, яка перекинулась на градирню. Зеленський також відреагував на інцидент на АЕС вказавши, що це провокації Росії.

У МАГАТЕ заявили, що стали свідками сильного чорного диму з північної частини ЗАЕС після численних вибухів, які пролунали ввечері. Однак фахівці не фіксують вплив на ядерну безпеку. У Кремлі традиційно звинувачують Україну нібито в атаці на Запорізьку АЕС.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що "Росатом" виводить персонал з Курської АЕС після прориву кордону та боїв на території Росії.

Також "Коментарі" писали про перший ядерний вибух на території України, який стався 50 років тому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини