Головна Новини Суспільство Війна з Росією Урал і Заполяр'я тепер не в безпеці: в України з'явилася зброя, за якою майбутнє
commentss НОВИНИ Всі новини

Урал і Заполяр'я тепер не в безпеці: в України з'явилася зброя, за якою майбутнє

За інформацією BILD, Україна незабаром застосує далекобійні дрони для ударів по Уралу та Заполяр'ю

5 квітня 2024, 12:47 comments1698
Поділіться публікацією:

Україна незабаром може застосувати далекобійні дрони, які з легкістю можуть подолати до 2000 і більше кілометрів, атакувавши Урал та Заполяр'я. Як передає портал "Коментарі", про це пише німецький таблоїд "BILD" із посиланням на неназване джерело.

Урал і Заполяр'я тепер не в безпеці: в України з'явилася зброя, за якою майбутнє

Дрони. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що днями ЗСУ вперше атакували безпілотниками цілі у Татарстані. Вони знаходилися за 1300 км від лінії фронту. Для одного із ударів використовувався український дрон UJ-22. Раніше вважалося, що його далекобійність складає 800 км.

"Очевидно, нова модифікація з додатковими паливними баками літає набагато далі. Для другої атаки застосовувався безпілотник, створений на базі українського надлегкого літака Аеропракт A-22 "Летюча лисиця", — розповіло джерело.

За інформацією "BILD", вже цього року Україна зможе застосовувати дрони з далекобійністю до 2000 км і більше. Вони заповнять дефіцит ракет середньої та великої дальності.

"Ракети залишилися в минулому. Дрони — це майбутнє", — заявило джерело BILD.

За його даними, до кінця року відразу 10 виробників поставлять ЗСУ дрони з далекобійністю до 2500 км. А київське КБ "Промінь" розробило безпілотник "Сокіл-3000", який може пролетіти до 3300 км. За розрахунками BILD, нова українська зброя зможе атакувати цілі, наприклад, у Мурманській області. Там розташовано близько 80 військових баз. Серед них аеродром Оленья, де базуються стратегічні бомбардувальники, які обстрілюють Україну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи може Україна ударами дронів змусити РФ піти на світ: чому це важливо?

Також видання "Коментарі" повідомляло, чому РФ пропустила подвійний удар від України: про що говорить реакція Заходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини