Головна Новини Суспільство Війна з Росією Умєров розповів, через що загинули бійці 128 бригади
commentss НОВИНИ Всі новини

Умєров розповів, через що загинули бійці 128 бригади

Головна інспекція Міністерства доповіла Рустему Умєрову про результати перевірки обставин ракетного удару по 128 огшбр

14 листопада 2023, 16:58
Поділіться публікацією:

За результатами перевірки головної інспекції міністерства оборони України, очільник військового відомства Рустем Умєров оприлюднив обставини та причини, які призвели до влучного ракетного удару Росії по 128 бригаді. Про це повідомляють "Коментарі".

Умєров розповів, через що загинули бійці 128 бригади

Рустем Умєров

Як зазначив Рустем Умєров, військові реконструювали події "похвилинно".

"Так – там справді зібрали бійців у дворі будинку, щоб нагородити. Було проігноровано всі правила маскування. Поруч припаркували більше десяти автомобілів. В цей час у небі був російський безпілотник-розвідник. Його зафіксували. Повітряну тривогу оголосили по всій області. Військових попередили про сектор, в якому працює ворожий БПЛА. Як тільки зафіксували ракетний пуск, поширили сигнал "ракетна небезпека". На місці нагородження, жодних централізованих безпекових заходів вжито не було", — розповів міністр.

Наразі слідство у цій справі веде ДБР. Натомість, Умєров закликав всіх командирів, які несуть відповідальність за безпеку воїнів, не зневажати базові заходи безпеки.

Нагадаємо, що зранку 3 листопада 2023 року ЗС РФ завдали удару ракетою "Іскандер-М" по церемонії нагородження бійців бригади на прифронтовій зоні Запорізької області. У результаті удару загинуло щонайменше 20 військових, в тому числі колишній керівник Хмельницького обласного РТЦК Володимир Возний та заступник командира 128-ї бригади підполковник Андрій Тарасенко. Через це у Закарпатській області, де у мирний час базується бригада, оголошено триденну жалобу.

Тем часом, Жадан закликав більше не називати українців російськомовними.

Арестович назвав двох європейських лідерів, які "продалися" Кремлю.

А експерти розповіли, що таке шрінкфляція: як ми платимо більше грошей за менший товар.  




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини