Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україну зупинять на хвилину: коли і навіщо
commentss НОВИНИ Всі новини

Україну зупинять на хвилину: коли і навіщо

В Україні вшанують захисників і захисниць, які загинули у боротьбі з агресією Росії

30 вересня 2023, 23:29
Поділіться публікацією:

Завтра, о 9:00, в Україні вперше відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання в пам'ять про українських захисників та захисниць, які загинули у боротьбі з російською агресією. Про це повідомляють "Коментарі".

Україну зупинять на хвилину: коли і навіщо

В Україні пройде загальнонаціональна хвилина пам'яті

Українців закликають, де б вони не були, зупинитися на хвилину, щоб вшанувати усіх наших захисників і захисниць.

"Згадаймо тих, хто віддав своє життя за Україну. Подякуємо тим, хто в ці хвилини бʼється за нашу землю". — закликають співвітчинзників.

Нагадаємо, що 14 жовтня в Україні традиційно святкували свято Покрова Пресвятої Богородиці, яке було дуже шановане у козацтва. Його урочисто святкували на Запорізькій Січі. Згодом, воно стало відзначатись, як день формування Української Повстанської армії. А вже в часи незалежної України цю дату проголошено Днем захисників та захисниць України. Через перенесення святкування релігійних свят, у зв'язку з переходом Православної церкви України з юліанського на новоюліанський календар, дату святкування Дня захисника України перенесли на 1 жовтня.

Тим часом, у Зеленського розповіли, чим закінчиться війна. Михайло Подоляк передрік, яким буде фінал російсько-української війни для російського керівництва.

ЗСУ можуть взяти російську армію у Бахмуті у напівоточення, але є умова. Російські окупанти в районі Бахмута зіткнулися з проблемою логістики.

А Нагірний Карабах полишають останні вірмени: стала відома кількість. Під час Першої карабаської війни на початку 90-х Вірменія та її військові формування встановили контроль над Нагорним Карабахом. При цьому азербайджанське та курдське населення було вигнане або полишило свої домівки під загрозою етнічних чисток. Зокрема, в населенному пункті Ходжали вірменські формування вчинили різанину мирного населення обох статтей та різного віку.     



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини