Головна Новини Суспільство Війна з Росією Український екіпаж вижив після прямого влучання ракети
commentss НОВИНИ Всі новини

Український екіпаж вижив після прямого влучання ракети

Після прямого влучання водій “Бредлі” не лише вижив, а й зміг вивезти з поля бою на пошкодженній техніці весь екіпаж

15 червня 2023, 20:06
Поділіться публікацією:

Український “Бредлі” після прямого влучання у нього російського “Граду” не втратив своєї функціональності, більше того — весь екіпаж, враженної машини вижив та продовжує виконувати бойові завдання. Про це, як повідомляють "Коментарі", розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Український екіпаж вижив після прямого влучання ракети

Вцілілий екіпаж та їх Бредлі

За її словами, машина та її екіпаж належить до 47 бригади, яка зараз бере участь у боях на Запорізькому напрямку. Саме вона, за даними супротивника, штурмує позиції рашистів під Оріховим та Пологами. Під час бойового завдання “Бредлі” отримав пряме влучання ракети в башту та загорівся. Незважаючи на це, екіпаж безпечно евакуювався, а механік-водій відвів бронемашину на безпечні позиції та загасив.

Найбільш серйозним наслідком для особового складу стала легка контузія у одного з воїнів. Зараз воїни продовжують виконувати завдання на іншій техніці. А пошкоджений “Бредлі” вже на ремонті.

"Цей приклад доводить, що заявлена виробником бронемашин непересічна бойова живучість — не просто слова, — пише Ганна Маляр. — Бредлі допомагає зберегти найцінніше — життя військовослужбовців. А сталь завжди можна відновити".

Нагадаємо, що з активізацією бойових дій з 4 червня, які і рашисти, і Україна називають контрнаступом чи наступом ЗСУ, російські пропагандисти хизувалися фото десятка машин, виведених з ладу, з Запорізького напрямку. Серед них переважали Бредлі. Українські автори, аналізуючи ці знімки, якими росіяни намагались збентежити українське суспільство та світову громадськість, звернули уваги на відсутність тіл навколо техніки. Отже, робили висновки аналітики, ймовірно, бойові машини підірвалися на мінному полі, але їх екіпажі вцілили та покинули машини. Також українські автори звертали увагу на те, що така доля Бредлі логічна — вони призначені для прориву ліній оборони противника, доставки до лінії зіткнення воїнів та максимального збереження їх життя. Втрати ж техніки під час штурму неминучі.

Тим часом, українські військові атакували російську базу.

Резніков розповів, що йому пообіцяли союзники за підсумками Рамштайна. 

А експерти проаналізували, як після війни повернути бізнес та людей в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини