Головна Новини Суспільство Війна з Росією Є хороші новини: Резніков розповів, що йому пообіцяли союзники за підсумками Рамштайна
commentss НОВИНИ Всі новини

Є хороші новини: Резніков розповів, що йому пообіцяли союзники за підсумками Рамштайна

Глава Міноборони підтвердив швидкий старт навчань українських пілотів на західних винищувачах та створення "пташиної коаліції"

15 червня 2023, 17:50 comments1546
Поділіться публікацією:

Україна отримала зобов'язання від союзників щодо початку навчання для українських пілотів на західних винищувачах. Як повідомляє портал "Коментарі", про це за підсумками засідання у форматі "Рамштайн" у Брюсселі розповів міністр оборони України Олексій Резніков, пише "УП".

Є хороші новини: Резніков розповів, що йому пообіцяли союзники за підсумками Рамштайна

Олексій Резніков. Фото: з відкритих джерел

"Сьогодні я чув дуже важливі новини про так звану "пташину коаліцію" чи "коаліцію винищувачів"... Сьогодні ми отримали зобов’язання від наших партнерів, що навчання почнуться, і що ми разом вибудуємо конструкцію цього консорціуму винищувачів", – заявив Резніков.

Міністр зазначив, що навчання розпочнуться, як і йшлося раніше, на винищувачах F-16. Стартують вони у двох країнах – Нідерландах та Данії. Далі до цих країн приєднаються інші члени "літакової коаліції", які погодилися допомогти Україні.

"Ми почули хороші новини від наших шведських партнерів, що ми матимемо опцію тестувати можливості там", – наголосив глава Міноборони.

Міністр нагадав журналістам, що сьогодні Україна має танкову коаліцію, протиповітряну коаліцію, артилерійську сім'ю, сім'ю РСЗВ. Тепер настав час для створення "пташиної коаліції", що започаткує велику справу, коли в майбутньому саме Україна стане східним щитом Європи та НАТО.

Читайте також на порталі "Коментарі" — слідом за Британією, Францією, Нідерландами про готовність навчати українських пілотів, ставши частиною "літакової коаліції", заявила Бельгія. І хоч безпосередньо про передачу нам тих же британських винищувачів Eurofighter Typhoon поки не йдеться, лід, схоже, рушив. У Міноборони України, до речі, раніше зазначили, що ми потребуємо 40-50 літаків на кшталт американських винищувачів F-16. Які перспективи того, що ми в найближчому майбутньому отримаємо потрібні "крила"? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ні сьогодні, ні завтра: Нідерланди відповіли, коли розпочнуть навчання українців на F-16.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини