Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українські військові описали роботу чеської зброї: звір-машина
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські військові описали роботу чеської зброї: звір-машина

Військові ЗСУ вказують на переваги РСЗВ RM-70 Vampire на полі бою.

2 серпня 2023, 11:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українські військові розповіли про переваги реактивних систем залпового вогню RM-70 Vampire. За їх словами "це реально звір-машина". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Telegram-канал головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, який поділився інформацією про військову техніку зброю.

Українські військові описали роботу чеської зброї: звір-машина

РСЗВ RM-70 Vampire. Фото з відкритих джерел

За словами Валерія Залужного екіпажі РСЗВ RM-70 Vampire 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка цілодобово працюють на лінії зіткнення. Командир RM-70 Vampire зазначає переваги у мобільності чеської військової техніки.

"Приїжджаємо, розкладаємося, наводимося. Три-чотири хвилини, і ми вже готові, чекаємо наказу "вогонь!"", — говорить командир RM-70 Vampire Павло.

РСЗВ RM-70 Vampire може працювати як одиночними запусками ракет, так і проводити залповий вогонь. Комплекс одночасно може нести до 40 снарядів. Керування запуском ракет може здійснюватись у двох варіантах: з кабіни автомобіля, або дистанційно з місць укриття.

"Це реально звір-машина. Коли робить залп повним пакетом, то враження просто не передати",  – зазначає топогеодезист RM-70 Vampire Іван.

РСЗВ RM-70 Vampire — це модернізована версія чехословацької розробки системи залпового вогню RM-70, яка почала експлуатуватись з 1972 року. Її відрізняє потужніший двигун, додатковий захист кабіни екіпажу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про небезпеку на фронті, адже Росія випробовує нові системи озброєння проти українських дронів.

Також "Коментарі" писали, що аналітик назвав кількість втрачених польських танків PT-91 Twardy в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/CinCAFU/540
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини