Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нова небезпека на фронті: Росія випробовує нову зброю в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова небезпека на фронті: Росія випробовує нову зброю в Україні

У Росії заявили, що випробували нову військову техніку - комплекс "Сапфір" в бойовій ситуації.

2 серпня 2023, 11:33 comments3385
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія почала випробовувати нову військову техніку в бойових умовах. Йдеться про сучасну систему "Сапфір", яка має боротись з українськими безпілотниками. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Нова небезпека на фронті: Росія випробовує нову зброю в Україні

Російський РЕБ "Сапфір" має знешкоджувати дрони усіх типів. Фото з відкритих джерел

Російські ЗМІ стверджують, що у зоні бойових дій військовим РФ вдалось випробувати систему "Сапфір". Ця система була використана для захисту солдатів від нападу безпілотників під час робіт на фортифікаційних спорудах.

"Комплекс показав себе дуже добре, без нього на виконання завдань не виїжджали хлопці", — заявив неназваний співрозмовник російським ЗМІ.

Росіяни стверджують, що нова система радіоелектронної боротьби "Сапфір" буде використовуватись для захисту певних місць від будь-яких типів дронів. Російський комплекс під час роботи має виявити небезпечні літальні об’єкти, подати сигнал небезпеки та порушити роботу дронів. РЕБ "Сапфір" має помічати безпілотники на відстані до 30 км, але може глушити їх з відстані у 5 км. Крім того, ця система має створювати перешкоди для наземних станцій керування дронами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні запустили серійне виробництво безпілотників Sirko. Розвідувальний дрон практично не чутний та складається з полімерних матеріалів, що робить його невидимим для людського ока. Апарат здатен виявляти ворожі цілі на відстані до 65 км.

Також "Коментарі" писали про протистояння українського танка Leopard 2 та російського безпілотнка-камікадзе "ланцет". Відповідне відео потрапило в мережу та свідчить, що танк отримав незначні пошкодження та потребує ремонту, однак український екіпаж вижив після атаки російського дрона.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини