Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні запустили серійне виробництво безпілотників Sirko: на що здатен український дрон
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні запустили серійне виробництво безпілотників Sirko: на що здатен український дрон

Український розвідувальний безпілотник Sirko отримав серійне виробництво.

25 липня 2023, 16:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Голова наглядової ради Skyassist Ігор Криничко оголосив про початок серійного виробництва українських дронів Sirko. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Укрінформ".

В Україні запустили серійне виробництво безпілотників Sirko: на що здатен український дрон

Український дрон Sirko. Фото з відкритих джерел

Ігор Криничко розповів, що близько 10 днів тому комісія при Міністерстві оборони України ухвала рішення дозволити використання безпілотників Sirko для українських військових.

"Нарешті можемо сказати, що серійне виробництво ми вже запустили. І зараз воно триває", — оголосив Ігор Криничко.

За словами голова наглядової ради Skyassist компанії вдалось організувати зв'язки для доставки комплектувальних деталей з кількох країн, зокрема це стосується Китаю, Тайваню, Ізраїлю, Канади та інших.

Криничко наголошує, що наразі про державні замовлення не йдеться, дрони Sirko будуть замовляти за волонтерські кошти для українських підрозділів. У Skyassist заявили, що можуть виробляти до 1000 безпілотників Sirko за місяць.

В Україні запустили серійне виробництво безпілотників Sirko: на що здатен український дрон - фото 2

Щодо характеристик комплексу Sirko, то головним завданням дрона є розвідка. Він має довжину крила 90 см і вагу близько 1,5 кг. Його робоча висота 200-800 м. Компанія Skyassist вказує, що дрон практично "невидимий для звичайного ока". Під час польоту апарат практично нечутний, а склад з 90% з полімерних прозорих матеріалів та малі розміри ускладнюють виявлення його за допомогою радіолокаційних систем.

Sirko здатен передавати потоковий закодований відеосигнал на відстані 25 км, а знайти ворожу позицію може на відстані 65 км. Максимальна швидкість безпілотника 34 м/с.

Раніше портал "Коментарі" писали про те, що у Міноборони РФ відреагували на атаку безпілотників на Москву. Звинуватили Україну у нападі на російську столицю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

25 липня 2023, 19:53

Про over 9000 новых видов беспилотников рассказывают чуть ли не каждый день из каждого утюга. Вот только где они все? Где все это массовое производство? Где те сотни тысяч дронов, которые должны атаковать позиции противника, проводить разведку? Где та хваленая армия дронов? Почему Укроборонпром за полтора года не получил ни одного (!!) заказа от МО ? Можно даже не разрабатывать какие-то вундервафли, а просто передрать, к примеру, те же шахеды (а они простые как дверь) и ими кидаться обратно в кацапов? Да хоть фанерные самолетики с гранатой. Главное - просто, дешево и массово. На практике выходит , что волонтеры собирают пару дронов "на коленке" и это преподносится как какой-то мегапрорыв в технологиях. Ну и " наразі про державні замовлення не йдеться" - это все, что нужно знать об этой стране.


Новини