Головна Новини Суспільство Війна з Росією Аналітик назвав кількість втрачених польських танків PT-91 Twardy в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Аналітик назвав кількість втрачених польських танків PT-91 Twardy в Україні

Україна має у своєму розпорядженні кілька видів танків, крім німецьких Leopard 2 та англійських Challenger 2 є польський танк PT-91 Twardy, який ЗСУ отримали на початку 2023 року.

31 липня 2023, 17:05 comments1377
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Представник Українського центру дослідження проблем безпеки імені Дмитра Тимчука Олександр Коваленко розповів, скільки Україна втратила польських танків PT-91 Twardy. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на соцмережі українського аналітика.

Аналітик назвав кількість втрачених польських танків PT-91 Twardy в Україні

Польский танк PT-91 Twardy. Фото з відкритих джерел

Олександр Коваленко розповів, що на початку року Польща оголосила про передачу Україні 30 одиниць PT-91 Twardy, однак згодом український партнер додав ще 60 одиниць цієї важкої техніки. Таким чином аналітик вказує, що в Україні перебуває близько 90 польських танків PT-91.

За словами Коваленка, за час бойових дій Україна втратила один польський танк.

"Перша та єдина верифікована втрата PT-91 датується 9 липня 2023 року, у Запорізькій області", — повідомив Олександр Коваленко та додав, що танк був втрачений у наслідок наїзду на міну ТМ-62.

PT-91 Twardy – це основний бойовий танк третього покоління у польській армії. Він спроєктований на основі радянського танка Т-72М1. Перші зразки цього танку у Польщі з'явились у 1993 році, а загалом було виготовлено 232 танки PT-91 Twardy.

Олександр Коваленко вказує на такі переваги польського танка: підвищений захист, збалансована мобільність, покращені системи керування вогнем та тепловізори. Оскільки PT-91 Twardy є модернізацією радянського танка, з ним в українських солдатів не виникає проблем з навчанням та освоєнням. Однак навіть з урахуванням покращень польський танк програє західним танкам Leopard 2 та Challenger 2.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський дрон "Ланцет" атакував танк Leopard 2. В мережу потрапило відео протистояння.

Також "Коментарі" писали, що Росія вперше відправила у бій танки нового покоління.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини