Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія вперше відправила у бій танки нового покоління
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія вперше відправила у бій танки нового покоління

Армія РФ використала танки четвертого покоління в зоні бойових дій в Україні.

20 липня 2023, 11:55 comments3773
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російські танки нового покоління Т-14 "Армата" з’являлись лише на військових парадах та під час різних воєнних навчань. Однак російські ЗМІ заявляють, що тепер новітні танки РФ почали брати активну участь у війні.

Росія вперше відправила у бій танки нового покоління

Російський танк Т-14 "Армата". Фото з відкритих джерел

Танк Т-14 "Армата" – це один з сучасних танків на озброєнні Росії, який все ще має проходити перевірку своїх бойових можливостей. Перша інформація, що танки "Армата" потрапили на територію України з’явились у квітні цього року. Тоді російські ЗМІ повідомили, що вони не будуть вступати у пряме зіткнення з українською армією, а будуть використовуватись як самохідна артилерія.

Тепер росіяни пишуть, що "угруповання військ "Південь" застосовувало в бою нові російські танки Т-14 "Армата". Після цього важка техніка була відведена з лінії фронту. Наразі невідомо чи інформація є правдивою, чи це чергова російська пропаганда.

Обережність росіян зрозуміла, адже втрата танка Т-14 "Армата" буде великим іміджевим ударом по Кремлю. Крім того, захоплений російський танк може потрапити до Заходу. Таким чином НАТО знатиме усі секрети цієї техніки.

Росія вперше відправила у бій танки нового покоління - фото 2

Нагадаємо, що Т-14 "Армата" — представник четвертого покоління танків, який вперше був показаний публіці в 2015 році під час військового параду в Москві. Дебют танка виявився провальним, оскільки під час його презентації одна з машин зламалась. Після невдалої спроби відбуксирувати, росіянам потрібно було чверть години, щоб завести техніку та прибрати її з параду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін назвав найкращий танк у світі. ЗСУ знищили його кілька разів.

Також "Коментарі" писав про шведські танки Stridsvagn 122, які вже на українському фронті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини