Головна Новини Суспільство Війна з Росією Шведські танки Stridsvagn 122 вже на українському фронті (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Шведські танки Stridsvagn 122 вже на українському фронті (ВІДЕО)

В Україні помітили модернізовані шведські танки Stridsvagn 122. Що це за зброя

16 липня 2023, 12:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В мережу потрапив запис, на якому видно, що українські військові вже використовують шведські танки Stridsvagn 122. Стокгольм обіцяв їх надати на початку 2023 року. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідників війни з відкритих джерел OSINTtechnical.

Шведські танки Stridsvagn 122 вже на українському фронті (ВІДЕО)

Шведський танк Stridsvagn 122. Фото з відкритих джерел

Кількість західних танків, які Україна залучила у союзників зростає. На війні проти росіян вже працюють танки Leopard 1, Leopard 2 і Challenger 2, а тепер до цього списку можна додати шведський Stridsvagn 122. Як показує нове відео з фронту, українські війська вже використовують цю модель танків.

Stridsvagn 122 – це модернізована версія танка Leopard 2, який надійшов на озброєння в 1997 році. Він у Швеції отримав ряд удосконалень, включаючи систему керування вогнем та покращену броню, систему захисту екіпажу від зброї масового ураження. Танк одразу модернізували з урахуванням умов у Швеції, тобто під густі ліси, болота та міські бої.

Stridsvagn 122 може націлюватися на багато різних цілей одночасно, що дозволяє вести вогонь швидше. Екіпаж має лазерний далекомір і спеціальну камеру, яка полегшує виявлення, ідентифікацію та стеження за противником. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що генерал США назвав техніку, яка невдовзі прибуде до України та змінить ситуацію у війні. За його словами це американські M1A1 Abrams, які, ймовірно потраплять на фронт вже восени цього року.

Також "Коментарі" писали про вдалі дії української армії. Воїни ЗСУ захопили важкий вогнемет "Солнцепьок" росіян. Тепер трофейна зброя використовується проти російських окупантів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини