Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українські спецслужби все краще ліквідовують ворогів у Росії: у США серйозні побоювання
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські спецслужби все краще ліквідовують ворогів у Росії: у США серйозні побоювання

Спецслужби України вдало проводять операції з ліквідації ворогів країни, що викликає занепокоєння у США.

28 листопада 2023, 14:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Спеціальні служби України проводять спеціальні операції на території Росії та знищують українських ворогів. Це може бути цілком схвально під час війни, але у США є занепокоєння, що у мирний період українські спецслужби не зупиняться. 

Українські спецслужби все краще ліквідовують ворогів у Росії: у США серйозні побоювання

Українські спецслужби вдало працюють над знищенням ворогів країни. Фото з відкритих джерел

The Washington Post пише, що українські спецслужби могли стояти за проведенням таких складних операцій, як вбивство російської пропагандистки Дар'ї Дугіної, що є донькою ідеолога "російського світу" Олександра Дугіна. Також видання вказує на ліквідацію колаборантів Євгена Жиліна, Владлена Татарського та воєнного злочинця Михайла Толстих (Гіві).

"У нас забагато ворогів, яких важливо нейтралізувати. Люди, які запускають ракети. Люди, які чинили безчинства в Бучі", — цитує слова високопоставленого розвідника з України американське видання.

Видання анонімно опитало понад 20 колишніх офіцерів розвідки з України, США, інших країн та дійшло висновку, що ЦРУ почало співпрацювати з СБУ та ГУР після початку війни у 2014 році. Американські спецслужби нібито інвестували в осучаснення застарілих розвідувальних органів України десятки млн доларів, впроваджували нові системи спостереження та перенавчали оперативників. Попри це, ЦРУ не беруть участі в організації спецоперацій, а лише збирають розвідувальні дані.

Однак прихильність України до ліквідації росіян викликала певне занепокоєння в офіційних осіб як у США, так і в Україні.

"Якщо розвідувальні операції України стануть ще сміливішими — наприклад, проти росіян у третіх країнах — ви можете собі уявити, які це може спричинити розбіжності з партнерами та стати серйозним протиріччям із ширшими стратегічними цілями України", — говорить анонімний чиновник пояснюючи, що серед стратегічних цілей може бути вступ України до ЄС чи НАТО.

Інший колишній чиновник ЦРУ порівнює українські спецслужби з ізраїльськими, які критикують за вбивства людей у інших країнах.

"Ми спостерігаємо зародження ряду розвідувальних служб, схожих на Моссад у 1970-х роках", — говорить колишній американський оперативник.

Таким чином американці не лише побоюються, що українські служби, як і Моссад у минулому, стали надто вправними у вбивствах за межами країни. Вони вважають, що такий тип спеціальних операцій несе в собі великі небезпеки. Зокрема це може призвести до того, що частина громадської думки відвернеться від України. Крім того, американські та британські спецслужби дедалі більше переконуються, що Київ свідомо приховує від них деякі операції, побоюючись спротиву та критики від партнерів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що керівник української розвідки Буданов дав новий прогноз щодо війни та назвав, коли настане переломний момент.

Також "Коментарі" писали, що голова зовнішньої розвідки розповів про план Путіна щодо України та Заходу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини