Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українські розвідники «минуснули» черговий російський катер у Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські розвідники «минуснули» черговий російський катер у Криму

Знищено російський катер "Тунець"

10 серпня 2024, 09:38 comments3579
Поділіться публікацією:

Українські розвідники 9 серпня знищили російський швидкісний катер "Тунець" у Криму. Він був уражений морським дроном MAGURA V5. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє ГУР Міноборони.

Українські розвідники «минуснули» черговий російський катер у Криму

Російський швидкісний катер "Тунець". Фото: із відкритих джерел

"У ніч з 8 на 9 серпня поблизу населеного пункту Чорноморське у тимчасово окупованому Криму воїни спецпідрозділу ГУР МО України "Group 13" за допомогою ударного морського дрона MAGURA V5 знищили чергове судно російських окупантів — швидкісний катер проекту КС 701 типу "Тунець", — йдеться у повідомленні.

Як зазначають розвідники, в результаті операції пошкодження також отримали ще три плавзасоби загарбників. Їх тип встановлюється.

У ГУР наголошують, що це вже не перший потоплений біля берегів півострова "Тунець": два російські судна такого типу розвідники знищили, а ще два пошкодили у травні цього року.

"Швидкісні транспортно-десантні катери проекту КС 701 московити в окупованому Криму використовували для патрулювання акваторії та логістики", – йдеться у повідомленні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кримський міст може бути зруйнований в найближчі кілька місяців, заявив голова ГУР Міноборони України Кирило Буданов.

За словами глави ГУР, зараз триває підготовка до знищення Керченського мосту.

"Всі працюють і над дальніми ударами, і над знищенням Керченського мосту. Це все потребує, скажімо так, комплексного рішення. Робота триває", — сказав Кирило Буданов.

У голови ГУР запитали, чи буде у найближчі кілька місяців зруйновано Кримський міст. Глава української розвідки відповів: "Шанси є".

Як відомо, західні ЗМІ писали, що Сили оборони України планували знищити Кримський міст до 1 липня.

Також видання "Коментарі" повідомляло – на Заході дали прогноз, чи можливе повернення Криму у найближчій перспективі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини