Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українські пілоти вже на F-16 у повітрі: у ЗСУ зробили інтригуючу заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські пілоти вже на F-16 у повітрі: у ЗСУ зробили інтригуючу заяву

Юрій Ігнат заявив, що українські пілоти вже навчаються на F-16 у повітрі

10 листопада 2023, 11:20 comments3497
Поділіться публікацією:

Українські льотчики почали проходити практичне навчання на винищувачах F-16 уже у повітрі. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив спікер Повітряних сил України Юрій Ігнат.

Українські пілоти вже на F-16 у повітрі: у ЗСУ зробили інтригуючу заяву

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

Полковник зазначив, що навчання українських пілотів на цих західних літаках "просувається згідно з планом", при цьому деталі з цього приводу поки що не висвітлюють.

"Процес пішов – і це найголовніше. Партнери не надто хочуть деталізувати процес проходження навчання. Але те, що пілоти вже навчаються на F-16 у повітрі безпосередньо", — наголосив Юрій Ігнат.

Представник Повітряних сил уточнив, що польоти у небі на F-16 поки що проходять не всі наші льотчики, які навчаються експлуатації винищувачів. Але жодних змін чи проблем не виникає. Поки що все йде за графіком. І кожен пілот у свій час пройде навчання.

Тут слід уточнити, що раніше західні ЗМІ з посиланням на чиновників стверджували, що українські льотчики вже літають на F-16, проте представники Повітряних сил ЗСУ повідомляли, що не оголошуватимуть про це до появи фото наших пілотів у кабіні цих винищувачів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — західні винищувачі F-16 можуть отримати ще раніше: про що домовилися Рустем Умеров із головою Міноборони Данії.                                                                                                                      

Також видання "Коментарі" повідомляло – не лише F-16: в уряді Швеції йде активне обговорення питання щодо постачання Україні багатоцільових винищувачів Gripen.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини