Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українська авіація та артилерія завдали потужних ударів по російським загарбникам на півдні України - подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Українська авіація та артилерія завдали потужних ударів по російським загарбникам на півдні України - подробиці

ЗСУ дають гідну відсіч окупантам

28 липня 2022, 12:00 comments1228
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Ситуація на півдні України складна, у розвитку динамічна, але контролюється силами оборони України. Про це повідомляється на офіційній сторінці Оперативного командування "Південь" у соціальній мережі Facebook.

Українська авіація та артилерія завдали потужних ударів по російським загарбникам на півдні України - подробиці

ЗСУ

"Ворог, переважно тримаючись рубежів оборони, наважився на контрудари на двох напрямках: з Брускинського на Білогірку та з Новогреднєва на Андріївку. Успіху не мав. З втратами відійшов", — ОК "Південь".

Минулої доби (27 липня) українська авіація завдала п'яти ударів по позиціях противника.

"Парами штурмовиків і бомбардувальником вражені 3 ворожих опорних пункти, вертолітними парами — ще 2 навколо сіл Бериславського і Херсонського районів", — ОК "Південь".

Ракетно-артилерійськими підрозділами ЗСУ за бойовий день виконано 271 вогневе завдання.

Загальні підтверджені втрати окупантів склали:

• 66 окупантів;

• три танки Т-72;

• три гусеничні мінні загороджувачі;

• дві гаубиці "Мста-С";

• самохідну гаубицю "Гвоздика";

• мінометний комплекс "Сані";

• три одиниці автомобільної техніки;

• звичайний та польовий склади боєприпасів у Білогірці та Чорнобаївці.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав про те, що як США допомогти Європі позбутися газового зашморгу Путіна – чому країни ЄС уже захиталися. Головний внесок, який можуть зробити США у якнайшвидше завершення газової кризи в Європі — це посилення військової допомоги Україні.

Читайте також, що День Державності України: про що це свято – у чому його важливість саме зараз. День Державності України як День хрещення Русі-України показують, що Україна як держава давно вже відбулася і має велику і славну історію.

Сайт "Коментарі" повідомляв про те , що ще більше вливань у Нафтогаз : профільний комітет відхилив поправки до скандального законопроекту. Нардеп Олексій Кучеренко зазначає, що парламентарі ще мають час прийняти поправки і виправити ганебну ситуацію.

Також "Коментарі" інформували про те, що Зеленський стурбований тим , що наступний прем'єр Британії може зменшити військову допомогу Україні. Зеленський також висловив сподівання, що "великий друг України" Джонсон залишиться у британській політиці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини