Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українська авіація приєдналася до військової операції у Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Українська авіація приєдналася до військової операції у Курській області

Україна використала винищувач Су-27 для атаки по Курській області.

14 серпня 2024, 13:25
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Українські військові під час військової операції у Курській області застосовують не лише танки та бронетранспортери, а також долучають авіацію. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Forbes.

Українська авіація приєдналася до військової операції у Курській області

Український винищувач Су-27. Фото з відкритих джерел

Forbes з посиланням на свої джерела стверджує, що український винищувач Су-27 здійснив атаку по прикордонному селищу Тьоткіно в Курській області. За їх даними удар прийшовся по російському командному пункту.

Видання зазначає, що українські сили використали для атаки радянський літак Су-27, а не нещодавно прибулий винищувач F-16. За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, західні бойові літаки Україна збирається використовувати для зміцнення протиповітряної оборони, принаймні на перших етапах.

Крім авіації українські військові в наступі на Курську область розгорнули системи протиповітряної оборони та засоби радіоелектронної боротьби. Їх основними завданнями є блокування радіосигналів, зокрема вплив на бомби з супутниковим наведенням. Крім того, українські сили використовують у Курській області безпілотники, якими вже змогли збити кілька російських гелікоптерів.

Через велику кількість різних військових засобів ризик застосування авіації в Курській області великий для обох сторін. Тому пілоти змушені літати на низькій висоті, щоб не бути виявленими ворожими радарами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що росіяни з гелікоптера атакували власну колону російської техніки в Курській області.

Також "Коментарі" писали про те, що Росія вимушена виводити свої війська з Калінінградської області через бої в Курській.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини