Головна Новини Суспільство Війна з Росією Вплив боїв у Курську: Росія виводить свої війська з Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

Вплив боїв у Курську: Росія виводить свої війська з Європи

Росія вимушена здійснити "демілітаризацією" Калінінградської області через бої в Курській області.

14 серпня 2024, 08:20 comments2222
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Український наступ з боями на території Курської області змушує Росію перекидати свої війська з Калінінградської області в нову зону бойових дій. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву міністра оборони Литви Лаурінаса Кащюнаса.

Вплив боїв у Курську: Росія виводить свої війська з Європи

Колона російських військових. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський опублікував відео в соціальних мережах з зустрічі з міністром оборони Литви Лаурінасос Кащюнасом, який прокоментував бої в Курській області та їх наслідки для Росії.

"Ми зараз бачимо, як вони передислокують свої війська на Курськ. Я казав литовському народу: подивіться, як українці воюють за вас, і через їхню боротьбу Росії потрібно відвести свої війська із Калінінграда. Ми навіть називаємо це "демілітаризацією" Калінінграда, і це відбувається завдяки хоробрості ваших військових", — сказав Кащюнас.

Очільник Міноборони Литви додав, що хорошим кроком з боку українських партнерів був би дозвіл для України зняти обмеження на далекобійну зброю, щоб атакувати військові об’єкти глибше на території Росії.

Зазначимо, що росіяни виводять свої війська не лише з Калінінградської області. Речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій повідомив, що Путін виводить російські підрозділи з Запоріжжя та Херсонщини, щоб захищати Курську область.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в МЗС України назвали офіційну причину наступу України та боїв у Курській області. За словами речника дипломатичного відомства Георгія Тихого, Україна таким чином намагається захистити своє населення, адже з території Курської області з початку літа було здійснено понад 2000 обстрілів Сумщини.

Також "Коментарі" писали про те, що російська влада вирішила евакуювати жителів Курської області на територію окупованої Запорізької області. У Росії, яка в кілька десятків разів більша за територію України, не знайшли місця для своїх власних переселенців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини