Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна назвала офіційну причину боїв в Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна назвала офіційну причину боїв в Курській області

МЗС України причиною боїв у Курській області назвали захист українського населення.

13 серпня 2024, 14:25
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Речник Міністерства закордонних справ Георгій Тихий заявив, що мета військової операції у Курській області полягає у звільненні прикордонних територій від російських військ, які завдають удари по українській території. За словами Тихого, таким чином Україна хоче захистити своїх людей.

Україна назвала офіційну причину боїв в Курській області

Речник МЗС України Георгій Тихий. Фото з відкритих джерел

Георгій Тихий виступив на пресконференції, де відповів на питання щодо прориву російського кордону та боїв на території Курської області. За його словами, Україна не може завдавати ударів далекобійною зброєю, тому вимушена свої території захищати іншими методами.

"На жаль, Україна не може завдавати удари наявною далекобійною зброєю, щоб захиститися від цього терору, немає поки цих рішень, на яких ми наполягаємо, тому є потреба за допомогою Збройних сил звільняти ці прикордонні території від російського військового контингенту, який завдає по Україні ударів", — заявив Тихий.

Речник МЗС України нагадав, що з початку літа Сумська область зазнала понад 2000 ударів РФ, які були здійснені з території Курської області. За словами Тихого, попри взяття під контроль деяких населених пунктів у Росії, Україна не має наміру забирати російські території.

"На відміну від Росії, Україні чуже не потрібно. Україна не зацікавлена, щоб забирати території у Курській області, але ми хочемо захистити життя своїх людей", — наголосив Тихий.

Також Тихий додав, що війну в Україні почала Росія, а тепер військові дії перекинулись на її територію. Однак, чим швидше Путін погодиться на справедливе закінчення війни, тим швидше закінчаться українські рейди на територію РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у США відреагували на скарги Путіна щодо боїв у Курській області.

Також "Коментарі" писали про першу реакцію Угорщини на український наступ на Курську область.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини